Sessió informativa sobre un projecte que ajuda joves a trobar feina

Última revisió 17-04-2019 08:29
16/04/2019

La xerrada tindrà lloc el dijous 25 d’abril, a les 11 h, a la sala polivalent de l’Edifici Centre.

El Servei Local d’Ocupació del Masnou inicia a finals d’abril un nou projecte d’orientació laboral i recerca de feina per a joves. S’adreça a persones d’entre 16 i 30 anys que estiguin inscrites al SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) com a demandants d’ocupació i al programa Garantia Juvenil.

El dijous 25 d’abril tindrà lloc la segona xerrada informativa sobre aquest recurs, a les 11 h, a la sala polivalent de l’Edifici Centre. Es tracta del “Projecte GR 2.0 – Feina”, una inciativa que, en l’edició del 2017, va assolir un 58% de participants que van trobar feina. El duu a terme Ingeus, una companyia especialitzada en la integració laboral, entre altres camps d’actuació. La col·laboració amb l’Ajuntament del Masnou s’ha formalitzat a través d’un conveni signat aquest matí. L’ha signat l’alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat de la primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Folch.

Per a més informació, envieu un correu a serveiocupacio@elmasnou.cat o truqueu al 93 557 17 66. El projecte combinarà accions d'assessoria individualitzada i grupal i formació a mida, per tal de millorar l’activació i ocupabilitat dels joves. La metodologia que es farà servir a les sessions serà integral i personalitzada, i es combinaran tècniques innovadores de coaching i orientació laboral en format 2.0, que inclouran també l’acompanyament en el lloc de treball. Es complementarà amb una formació a mida especialitzada de 120 hores, adreçada a la millora competencial i el manteniment de la motivació i el compromís dels joves. 

Tot plegat, es completarà amb una relació articulada amb l’entorn productiu, basada en una exposició (a través de visites) protocol·litzada, progressiva i controlada en l’entorn laboral en el qual han d’aconseguir la inserció. En aquest sentit, hi ha previstes activitats socioculturals i cíviques que reforcin el treball d’acompanyament. 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu.