Actes de tota mena aquest cap de setmana al Masnou

Última revisió 27-11-2019 09:49
25/11/2019

El Masnou ha viscut un altre cap de setmana ple d’actes per a tots els gustos i de tota mena.

Com a novetat, i dins la programació del Mes dels Infants, els jardins de la Nimfa van acollir el Laberint aquest diumenge. Es tractava d’una instal·lació de gran format que va proposar una experiència col·lectiva per a totes les edats. Va esdevenir un joc i un repte per als participants. A través de proves d’habilitat i enginy, cada persona havia de trobar el seu camí fins a la sortida, superant un insòlit laberint de parets transparents i passadissos franquejats per enigmàtiques portes. De manera simultània, i als mateixos jardins, els visitants al Laberint van poder participar en el Mercat de Segona Mà.

També hi ha hagut temps per a un dels pròlegs de la programació del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La increïble fada madrina va visitar dissabte al Mercat Municipal per, a través de la comèdia i la paròdia, fer reflexionar sobre la construcció cultural de l’amor patriarcal i la manera com sotmet les dones.

Un dia abans, divendres a la tarda, la Biblioteca Joan Coromines havia organitzat una trobada amb Marta Orriols, autora de la novel·la Aprendre a parlar amb les plantes, i el també escriptor Albert Calls. L’obra és una novel·la delicada escrita des del punt de vista d’una dona que s’ha de reconciliar amb un món que ja no reconeix.

També hi ha hagut temps per tenir cura del medi ambient, mitjançant la recollida de plàstics organitzada pel Club Nàutic aquest diumenge a la platja. Al voltant d’una cinquantena de persones van recollir durant el matí uns 500 kg de plàstics i brossa. 

Ja en l’apartat cultural, i també diumenge al matí, diverses persones van fer l’itinerari guiat "El Masnou, terra de mar", que dona a conèixer els indrets més sorprenents de la vila. La música i el ball van estar també ben presents aquest dissabte, amb la festa el Swing Out Night-Ple de Swing i la Trobada Country. Finalment, el mateix dia, dues parelles masnovines van celebrar les Noces d’Or a la sala de plens de l’Ajuntament, on van ser rebudes per l’alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor de Gent Gran, Sergio González.