El Consell de Promoció Econòmica presenta les conclusions del Pla estratègic de comerç

Última revisió 03-08-2018 09:24
26/07/2018

Entre altres punts, també es va informar sobre subvencions que s’atorguen per al foment de l’economia local

Prop d’una vintena de persones van participar en la sessió del Consell Municipal de Promoció Econòmica del Masnou, que es va celebrar ahir, 25 de juliol, a la Casa del Marquès. Entre els punts de l’ordre del dia hi figurava la presentació de les conclusions del Pla estratègic de comerç, document que es vol exposar a fons entre el sector la propera tardor.

Es tracta d’un dels punts de l’ordre del dia que va suscitar més interès a la sessió d’ahir del Consell, un òrgan de participació format per representants polítics i personal tècnic de l’Ajuntament, així com per membres d’entitats vinculades al teixit productiu masnoví. Va assistir-hi també una representant tècnica de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, administració que ha cofinançat el Pla estratègic de comerç juntament amb el consistori.

Aquest document fa una diagnosi del model comercial del municipi i proposa accions i objectius estratègics per als propers anys. A més, avalua les oportunitats que es presenten, especialment pel que fa a la creació de la nova Illa Centre, actuació urbanística, residencial i comercial que està actualment en obres al centre del Masnou. Alhora, estableix recomanacions per millorar la competitivitat del comerç local i les adaptacions que pot dur a terme per satisfer les necessitats de la ciutadania masnovina i de municipis de l’entorn.

A banda d’exposar els punts més rellevants d’aquest Pla, el Consell de Promoció Econòmica va abordar les convocatòries del 2018 de subvencions destinades al foment de l’economia local. En concret, es van exposar les que atorga el Consorci d’Artesania i Moda de Catalunya i el mateix Ajuntament, incloent-hi el Premi d’Emprenedoria el Masnou Jove. Es va detallar qui se’n pot beneficiar, els terminis per presentar-hi sol·licituds, les novetats respecte a les convocatòries de l’any passat i les especificitats dels programes segons el tipus de negoci. En concret, pel que fa a les que convoca l’Ajuntament, es va destacar l’increment de la dotació econòmica, els criteris de valoració i aspectes vinculats a la tramitació i les justificacions, entre altres detalls. També es va aprovar la convocatòria dels ajuts per a l’any 2019.

La sessió es va completar amb la designació de les dues persones que representaran aquest òrgan al Consell de la Vila i amb l’exposició d’altres temes d’interès, com el conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i el Grup Bon Preu per a la contractació de persones inscrites al Servei Local d’Ocupació. També es va donar compte dels resultats aconseguits pel Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) i de les darreres accions dutes a terme per la Regidoria de Turisme. Finalment, es van exposar diversos precs i preguntes en aquest òrgan participatiu que presideix l’alcalde, Jaume Oliveras, i en què també era present Sílvia Folch, regidora de Promoció Econòmica, a més d’altres regidors i regidores del consistori.

 

Consell de Promoció Econòmica
Consell de Promoció Econòmica