El Nadal es fa ben present aquest cap de setmana

Última revisió 18-12-2018 07:50
17/12/2018

La inauguració del pessebre municipal a l’equipament Els Vienesos i el concert Ple de Cor de l’Escola Municipal de Música (EMMUM) són una part dels actes amb gust nadalenc que han tingut lloc aquest cap de setmana al Masnou. S’acosten els dies clau de les festes i això es fa cada cop més evident en la programació d’actes de l’agenda municipal.

En general, tots els esdeveniments organitzats aquest cap de setmana han tingut una bona acollida per part del públic. Dissabte, l’alumnat de l’EMMUM va oferir un concert coral acompanyat del cor jove de l’Orfeó Badaloní, amb un repertori basat en l’arribada del Nadal i l’amor. El públic present a l’església de Sant Pere va poder deixar un paquet d’aliments per a les persones que reben el suport de Càritas.

Un altra activitat nadalenca va ser l’obertura de pessebre municipal que s’exposa a Els Vienesos. Es pot visitar fins al 7 de gener, de dilluns a divendres, de 15 a 21 hores. Aquesta activitat es duu a terme amb la col·laboració del Centre Cultural i de Lleure Luz del Alba i l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt. A més, “Contes de Nadal” és el títol del recull de relats explicats en la darrera sessió de L’Hora del Conte, que va tenir lloc dissabte a la Biblioteca Joan Coromines. En paral·lel, diverses entitats masnovines van fer activitats per recaptar fons a favor de la causa solidària d’enguany de La Marató de TV3.

Més enllà de les activitats vinculades al Nadal, diumenge va tenir lloc a l’Espai Escènic l’obra de teatre i circ Ye orbayu, de la Cia. Vaques. El públic masnoví va poder gaudir també de diverses sessions de l’obra Tartuf, una adaptació de l’obra clàssica de Molière representada per l’associació GAT El Masnou. Les persones aficionades al jazz van poder escoltar el concert Resumen, interpretat per Dani Pérez (guitarra), David Mengual (contrabaix) i Xirgu (bateria) al Petit Cafè, diumenge al vespre. L’oferta del cap de setmana es va completar, també diumenge, amb l’itinerari guiat “El modernista desconegut: l’arquitecte Bonavengura Bassegoda i Amigó”. Aquesta activitat gratuïta, que s’organitza periòdicament, permet conèixer patrimoni arquitectònic del municipi, amb edificis dissenyats per Bassegoda, com el Casino, la Casa Benèfica o l’Escola Ocata.