Prop d'un centenar de persones gaudeixen del surf en família

Última revisió 10-09-2019 08:09
09/09/2019

El Masnou viu un altre cap de setmana amb una variada oferta esportiva, cultural i festiva.

Gairebé un centenar de persones van gaudir aquest diumenge al matí fent esports aquàtics en família a la platja del Masnou. Podien escollir entre fer surf, surf de rem (paddle surf) i big sup. L’inici de la pluja, però, va obligar a suspendre el darrer torn d’aquestes activitats, que s’havia previst a les 13 h.

Inicialment, l’Ajuntament havia programat aquestes activitats esportives durant el Mes de les Famílies, que es va organitzar al maig. Ja aleshores, el mal temps va obligar a suspendre-les. Finalment, s’han dut a terme amb la pràctica totalitat de les places exhaurides. L’activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de Maresme Waves.

Cultura i oci

A més a més dels esports aquàtics, aquest cap de setmana també han tingut lloc moltes altres activitats al Masnou, com la visita guiada, diumenge, a la Mina d’Aigua, una xarxa de galeries subterrània per a l’abastament d’aigua. El tram de mines al qual s’accedeix durant la visita, uns 40 metres, recorre una galeria subterrània que es va reforçar per facilitar-hi l’accés i garantir-hi la seguretat, així com un refugi antiaeri.

Aquesta visita s’organitza de forma habitual, si bé ara incorpora l'entrada al nou Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua, situat a la plaça d’Ocata. Aquest centre de divulgació sobre la Mina d’Aigua es presentarà en una jornada específica, programada per al 28 de setembre.

D'altra banda, el Club Tennis Masnou va celebrar aquest dissabte el 50è aniversari, amb un sopar i una festa posterior, amb música en directe. Abans, durant el matí, havia tingut lloc el Torneig de Tennis Top 10. Qui també estava de celebració va ser el veïnat del Bellresguard, que va organitzar aquest cap de setmana la seva Festa Major.

Durant el cap de setmana també va tenir lloc la celebració del Mantrafest, una “proposta multicultural, oberta per compartir cants i lloances a través dels mantres”, segons l’organització. Així, van dur a terme sessions obertes de cants, a la platja d’Ocata, així com un concert a Ca n’Humet i la projecció d’un documental a La Calàndria. Aquests actes es van programar des del dijous 5 fins al dissabte 7 de setembre.