Bona acollida del primer Recorregut literari Masoliver

Última revisió 11-04-2019 08:25
08/04/2019

El 28 de maig s’organitza la segona ruta guiada pels indrets del Masnou vinculats a l’obra narrativa i poètica de l’autor.

Una quarantena de persones han gaudit aquest diumenge de la inauguració del Recorregut literari Masoliver, una ruta guiada que permet conèixer indrets del Masnou vinculats a l’obra narrativa i poètica de Juan Antonio Masoliver Ródenas.

L’itinerari s’incorpora a partir d’ara de forma estable a l’oferta cultural masnovina. La propera edició tindrà lloc el 28 de maig, dins el marc de la Setmana de les Lletres que organitza la Biblioteca Joan Coromines. A més, l’editorial Acantilado ja ha anunciat que editarà un volum específic on recollirà els fragments de les obres de Masoliver en què el Masnou té un paper clau.

Per participar a la següent edició del recorregut guiat, el 28 de maig, cal inscriure-s’hi, mitjançant el següent formulari en línia:

 

El mateix autor, Juan Antonio Masoliver Ródenas, ha participat en aquesta primera ruta, unint-se a la comitiva a la plaça de l’Església. Va poder conversar amb les persones del grup, es va mostrar agraït pel reconeixement que el Masnou fa a la seva obra i confessava una relació complexa amb el seu poble. Dues rajoles identifiquen l’inici i el final de la ruta. L’una ha quedat instal·lada davant la casa familiar on Masoliver va passar la infantesa. L’altra, davant l’església de Sant Pere. 

Aquesta primera edició del recorregut ha comptat amb l’actriu Mònica Van Campen com a guia. A més de mostrar els vuit indrets, Van Campen va fer lectures dramatitzades dels fragments més representatius de les obres on aquests espais adquireixen un cert protagonisme. Van participar-hi també Neus Tallada, regidora de Cultura, i l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, que va afirmar que Masoliver que és mereixedor d’aquest reconeixement per fer que el Masnou sigui present en la seva obra.

Recorregut literari Masoliver

La plaça d'Ocata, un dels punts del Recorregut literari Masoliver.
La plaça d'Ocata, un dels punts del Recorregut literari Masoliver.