La reina Carnestoltes decreta l'estat de gresca

Última revisió 04-03-2019 07:49
01/03/2019

Arriben els dies forts del Carnaval amb les rues i les festes d’aquest cap de setmana

La reina Carnestoltes va irrompre ahir a l’Ajuntament del Masnou per prendre la vara d’alcaldessa de mans de Jaume Oliveras. Ha pres així el poder durant uns dies per establir la República del Carnaval i l’estat de gresca. Durant els propers dies, l’única obligació per a la ciutadania és divertir-se, preferiblement sortint al carrer amb bona companyia. Hi ha diverses opcions per fer-ho, especialment aquest cap de setmana:

 • Rua infantil i concurs de disfresses
  Divendres 1 de març, a les 17 h, a la plaça de Ramón y Cajal.
  Amb la reina Carnestoltes, concurs de disfresses a les 18 h i xocolatada a Els Vienesos.
   
 • Tallers familiars de màscares i maquillatge
  Dissabte 2 de març, a les 16.30 h, a l’Altell de les Bruixes (parc del Mil·lenari).
   
 • Tarda familiar: disfresses, roba, pintura de cara i complements
  Dissabte 2 de març, a les 17 h, a Ca n’Humet.
  Aforament limitat.
   
 • Rua Diabòlica
  Dissabte 2 de març, a les 19 h. Inici i final: Altell de les Bruixes (parc del Mil·lenari).
  Amb espectacle, música, manduca de bruixa, foc i molta gresca.
  Recorregut de la rua: Altell de les Bruixes (parc del Mil·lenari) – carrer de Fontanills – carrer de la Mare de Déu de Núria – carrer de Pere Grau – carrer dels Capitans Comellas – carrer de Sant Felip – carrer del Capità Mirambell – plaça de la Vila de Madrid – carrer del Capità Maristany i Noms – carrer de Fontanills – Altell de les Bruixes (parc del Mil·lenari).
   
 • Rua popular, ball de disfresses i festa familiar
  Diumenge 3 de març. Inscripcions per al concurs: de 10 a 10.45 h in situ’. Inici de la rua, a les 11.30 h, a la plaça de Marcel·lina de Monteys. Final, als jardins dels Països Catalans.
  Amb ball i concurs de disfresses i actuació infantil del grup Xip Xap, amb l’espectacle Que peti la plaça, als jardins dels Països Catalans.
  Recorregut de la rua: plaça de Marcel·lina de Monteys – carrer de Sant Miquel – carrer de Tomàs Vives – carrer de Sant Felip – carrer del Capità Mirambell – carrer de Manila – jardins dels Països Catalans.
   
 • Dimecres de Cendra
  Dimecres 6 de març, a les 17 h, a les pistes esportives Pau Casals.
  “Tothom de dol!”, lectura del pregó, sardinada popular i crema de la reina Carnestoltes.

 

Investidura de la reina Carnestoltes

Carnestoltes 2019

El tret de sortida del Carnaval 2019 al Masnou va tenir lloc ahir a la tarda, 28 de febrer, quan la reina Carnestoltes va anar a l’Ajuntament per prendre el poder a l’alcalde electe, Jaume Oliveras, que no va oposar resistència. Al contrari, la va rebre de bon grat mentre celebrava una reunió amb la resta dels membres de l’Equip de Govern: Sílvia Folch, Ricard Plana, Neus Tallada, Albert Alfaro i Joaquim Fàbregas.

Àvida d’exhibir el seu poder, la reina es va dirigir a Can Malet, on ja l’esperava un bon grup d’acòlits per aclamar-la. No en va és la primera reina Carnestoltes, dona, al Carnaval del Masnou. No va trigar, doncs, a proclamar la República del Carnaval i a decretar la norma bàsica que regeix aquests dies al Masnou: divertir-se. El taller de l’Escola Municipal de Música del Masnou (EMMUM), amb danses, cançons i una bona xocolatada van arrodonir aquesta festa. Val a dir que el pròleg del Carnaval d’enguany va tenir lloc el 20 de febrer, a la Biblioteca Joan Coromines, amb el taller “Heroïnes i herois, per unes hores...”, per a nens i nenes.

 

La reina Carnestoltes decreta la República del Carnaval al Masnou.
La reina Carnestoltes decreta la República del Carnaval al Masnou.