L'Espai d'Art Cinètic Jordi Pericot tanca temporalment per obres

Última revisió 10-09-2018 07:58
07/09/2018

L’Espai  d’Art Cinètic Jordi Pericot tanca temporalment per obres. La previsió és que romangui tancat durant dos mesos, aproximadament.

El tancament temporal és necessari per fer obres a la coberta de l’Edifici Centre, que acull aquest espai artístic, i evitar filtracions d’aigua. La resta de serveis que conté l’equipament, com el Museu Municipal de Nàutica del Masnou, continuen funcionant amb normalitat. El tancament temporal de l’Espai d’Art Cinètic Jordi Pericot s’aprofitarà per fer tasques internes en la gestió d’aquesta sala i de les obres que s’hi poden veure.

Inaugurat a finals del 2011, l’Espai d’Art Cinètic Jordi Pericot inclou l’única col·lecció permanent d’art cinètic de l’Estat, fruit de la donació de l’artista a l’Ajuntament del Masnou. En aquest modern espai es pot veure una mostra de tot el conjunt de l’obra de Jordi Pericot, dividida en sis àmbits que segueixen les diferents etapes de la seva evolució artística.

L’art cinètic és un corrent artístic basat en l’estètica del moviment. En alguns casos, en les obres s’introdueixen motors i altres fonts d’energia; en d’altres, com és el cas del masnoví Jordi Pericot, es creen efectes òptics que simulen el moviment i fan que l’espectador s’hagi de bellugar davant de l’obra per poder-lo experimentar.

Espai d'Art Cinètic Jordi Pericot.
Espai d'Art Cinètic Jordi Pericot.