El Masnou dona la benvinguda als menors no acompanyats

Última revisió 28-11-2018 07:48
27/11/2018

Una cinquantena de menors estrangers no acompanyats han assistit aquest matí a l’Ajuntament del Masnou per participar en l’acte de benvinguda que se’ls ha preparat com a nous ciutadans empadronats al municipi. Són els menors acollits a l’alberg masnoví Josep Maria Batista i Roca, sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya.

Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i Georgina Oliva, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, els han donat la benvinguda i han subratllat la importància de la seva integració en la societat masnovina i catalana. “Ja esteu empadronats, així que sou veïns i ciutadans del Masnou, amb drets i deures”, ha destacat l’alcalde, i els ha recordat “la importància del respecte envers l’espai públic i la resta de veïns i veïnes”. “Heu de fer un esforç per conviure en pau i amb tranquil·litat. Si ho aconseguiu, tindreu oportunitats”, ha continuat Oliveras abans de convidar-los a la presentació del documental Hamza, que tindrà lloc aquest dijous al cinema La Calàndria.

En aquest sentit, Georgina Oliva els ha encoratjat a no deixar passar l’oportunitat: “Hi ha trens que només passen un cop en la vida.” “Hem d’estar contents perquè tots podem aportar alguna cosa: nosaltres, aprendre de vosaltres, i vosaltres, les normes, costums i valors de casa nostra”, afegia. Oliva també ha concretat que a Catalunya hi ha 125 centres d’acollida com el del Masnou i uns 3.300 menors en la mateixa situació: “Treballem perquè tots tingueu els papers, educació i feina”. A més, com a representant de la Generalitat, s’ha compromès a “fer-ho millor”, en referència al gran nombre de menors estrangers que han arribat a Catalunya els darrers mesos: “Estem repensant com dur a terme l’acollida i garantir que us puguem inserir socialment.”

En acabar les intervencions d’Oliveras i Oliva, traduïdes a l’àrab per Najat Driouech, diputada masnovina del Parlament de Catalunya, un dels nois ha llegit un breu comunicat en nom de tots els seus companys per agrair l’acollida, mostrar satisfacció per ser al Masnou i manifestar el desig d’aprendre sobre la societat d’acollida i per aconseguir les eines necessàries per construir-se un bon futur.

A més de l’alcalde i la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, han participat en l’acte la ja esmentada diputada Driouech; Sílvia Folch, Neus Tallada i Màxim Fàbregas, regidores i regidor del Masnou; Montse Riera, regidora de Teià; Eulàlia Creus, cap del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de Barcelona Comarques; Eliseu Oriol, director del Servei Territorial de Barcelona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; l’inspector i el sergent de la Policia Local del Masnou, i Susanna Echevarría i Marta Montoya, d’Eduvic, la cooperativa que gestiona el centre d’acollida del Masnou.

 

 

Acte de benvinguda a menors estrangers no acompanyats empadronats al Masnou.
Acte de benvinguda a menors estrangers no acompanyats empadronats al Masnou.