Continuen els actes per celebrar la Setmana de la Salut

Última revisió 24-04-2019 08:05
17/04/2019

El Masnou celebra el Dia Mundial de la Salut (el 7 d’abril) amb activitats per a tota la població. El tema central d'aquest segon any de commemoració són les síndromes de sensibilització central i la fibromiàlgia, a les quals també es dedica un dia mundial, el 12 de maig. Així, durant els mesos d’abril i de maig s'estan duent a terme activitats de promoció de la salut per donar a conèixer aquestes malalties i els recursos existents per tractar-les, així com per fomentar hàbits saludables entre la població i prevenir possibles malalties.

Entre els 8 i el 13 d'abril, els masnovins i masnovines van poder fer-se una revisió gratuïta de les tensió i el colesterol a les farmàcies del municipi. D'altra banda, fins al 12 d'abril, es va poder veure una exposició a l'Edifici Centre per sensibilitzar la ciutadania sobre el seu paper en el control del mosquit tigre. La mostra, que proporcionava informació sobre les mesures preventives de control més efectives, va tenir molt bona acollida. D'altra banda, una gran festa solidària que va incloure un espai per donar sang va omplir el dia 7, la plaça dels Països Catalans i, una setmana més tard (el 14 d'abril), la XIV Caminada dels Tres Pobles va reunir prop de 800 veïns i veïnes del Masnou, Alella i Teià per fer una excusió plegats.

 

Properes activitats obertes a tota la població:

Del 8 d’abril al 12 de maig
De 17.15 a 18.45 h al local d’Afibromare (Els Vienesos)    

Reeducació postural, estiraments, txikung, psicomotricitat i gimnàstica suau

L’Associació Afibromare obre l’accés a les seves activitats per a tota la població. Dilluns i dijous, sessió de reeducació postural i estiraments; dimarts, txikung; dimecres, sessió de psicomotricitat i gimnàstica suau.    

Places limitades. Cal apuntar-s’hi prèviament  als telèfons 93 555 78 15 / 693 621 225 / 93 488 68 96 / 618 292 137.

Divendres 3 de maig
A les 19 h a Can Malet (2a planta)    

Conferència: “Mirant de cara la fibromiàlgia”

A càrrec de la metgessa resident de medicina familiar i comunitària a l’EAP Vic El Remei, Esther Campillo; la metgessa de medicina familiar i comunitària de l’ABS Sant Ildefons de Cornellà, Marta D’Lacoste; i la psicòloga clínica, psicoterapeuta i coordinadora de la Lliga Reumatològica Catalana, Patricia Planas.     

Dimarts 7 de maig
A les 19 h a la Biblioteca (sala polivalent)    

Xerrada: “Bona postura, bona salut”

L’ús que fem de l’esquena en les activitats de la vida diària i què podem fer per millorar.
A càrrec de la fisioterapeuta Imma Campabadal, de l’entitat ADAPTA.    


Dijous 16 de maig
De 19.15 a 20.30 h a la Biblioteca (sala polivalent)

Xerrada: “Internet segura”

A càrrec dels Mossos d’Esquadra. Adreçada a famílies amb fills o filles de totes les edats sobre l’ús correcte de les pantalles per evitar els perills que comporten. Els assistents podran exposar els seus dubtes i experiències.


Diumenge 19 de maig
De 10 a 14 h al local de Gent del Masnou (c. del Dr. Agell, 9)    

Campanya de donació de sang

__________________________________


Del 3 al 30 d’abril

Activitats als centres escolars

Es faran activitats de promoció d’hàbits de vida saludables a les escoles i instituts del Masnou amb tallers de salut bucodental, d’alimentació i nutrició saludable, de prevenció d’accidents, de trastorns de la conducta alimentària, i de sexualitat i afectivitat.

 

El programa d'activitats ha estat preparat per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, les farmàcies del Masnou, el Banc de Sang i Teixits, la Lliga Reumatològica Catalana, Gent del Masnou, Afibromare, Festa Familiar Solidària (Fem Fira) i Pallapupes.

L'exposició sobre el mosquit tigre va tenir molt bona acollida
L'exposició sobre el mosquit tigre va tenir molt bona acollida