Infants, joves i Ricky Rubio, protagonistes de les activitats pel Dia del Medi Ambient

Última revisió 07-06-2019 08:10
06/06/2019

El Masnou ha acollit aquests dies diverses accions per sensibilitzar sobre la importància de conservar la salut del planeta

El Masnou és escenari i part activa de diverses iniciatives que es duen a terme per sensibilitzar sobre la importància de tenir cura de la salut del planeta. I és que ahir, 5 de juny, va ser el Dia Mundial del Medi Ambient, mentre que el 8 de juny és el Dia Mundial dels Oceans. A més, a Catalunya, aquests dies també se celebra la Setmana de la Natura.

El masnoví Ricky Rubio, jugador de l’NBA, ha participat aquest matí en l’activitat “Operació Blau”, en què ha coincidit amb l’alcalde en funcions, Jaume Oliveras, i la regidora i el regidor, també en funcions, Sílvia Folch i Quim Fàbregas. L’acte, organitzat per SOREA amb la col·laboració de l’Ajuntament i escoles de la vila, ha tingut lloc a la platja d’Ocata.

Els principals protagonistes han estat 250 alumnes de les escoles Marinada, Ocata i Lluís Millet, que han netejat un bon tros de platja de tota mena de residus. No és poca cosa, ja que, tal com es recordava durant l’activitat, el 80% dels residus que hi ha al mar provenen de terra. Ricky Rubio els ha donat un cop de mà i ha mostrat el seu compromís amb la lluita per millorar la salut del planeta. Els nens i nenes, a més, han realitzat tallers sobre l’ús responsable de l’aigua i activitats esportives aquàtiques, com caiac i big paddle surf.
 

Riera d’Alella

Precisament, les rieres són un dels grans vectors que duen al mar els residus que generen les persones. Conscients d’això, i del mal que fan els plàstics i altres deixalles al mateix entorn de les rieres, alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Mediterrània van realitzar ahir una bona neteja de tota la brossa que van trobar en un tram de la riera d’Alella, situat al Masnou i ben a prop del centre educatiu. Cal destacar, a més, que va ser una alumna del centre qui va proposar aquesta acció, a la qual de seguida es van apuntar els seus companys i companyes.
 

Consell d’Infants, consistori i plàstics

El moviment global per prendre mesures en múltiples fronts per reduir la contaminació i aturar la degradació mediambiental i la pèrdua de biodiversitat del planeta es tradueix al Masnou en altres iniciatives que han tingut lloc aquests dies. Un exemple és el Consell Municipal d’Infants d’enguany, que ahir mateix va proposar mesures per conscienciar la ciutadania, prevenir la generació de residus, netejar el litoral i vetllar per la bona salut d’aquest espai natural.

En paral·lel, l’Ajuntament  ha pres mesures aquests dies que tenen l’objectiu d’eliminar l’ús d’objectes de plàstic d’un sol ús. Per exemple, s’eliminaran les ampolles i els gots de plàstic als plens i reunions. També s’ha decidit que s’utilitzarà paper reciclat en substitució del de fibra vegetal verge. Al seu torn, la Biblioteca Joan Coromines ha organitzat dos tallers centrats en la importància de mantenir la biodiversitat del planeta, dins el marc de la Setmana de la Natura. L’un, sobre fauna salvatge autòctona, va tenir lloc el 29 de maig. L’altre, sobre espècies invasores als ecosistemes catalans, es va fer ahir, 5 de juny.