El Masnou alça orgullós la bandera LGTBI

Última revisió 28-06-2019 16:57
28/06/2019

Una quarantena de persones s’han aplegat aquest migdia a la placeta de l’edifici municipal d’Atenció Ciutadana per celebrar i commemorar el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, també conegut com a Dia de l’Orgull. L’entitat Som Masnou ha participat de l’acte instal·lant un punt informatiu per donar a conèixer els drets que assisteixen les persones LGTB i com actuar si s’és víctima d’una agressió, entre altres continguts.

L’Alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha llegit el manifest acompanyat d’altres regidors i regidores del consistori i de membres de Som Masnou. El text s’ha adaptat a nivell local per denunciar uns fets ocorreguts recentment al municipi, on han aparegut diverses pintades insultants i agressives contra les persones LGTBI. Una agressió, en definitiva, cap als drets i llibertats de tothom. De fet, Oliveras ha anunciat que l’Ajuntament del Masnou ha obert diligències per investigar aquests fets i per interposar-hi una denúncia. “Volem manifestar el nostre profund rebuig (...) i el nostre compromís per lluitar i plantar cara a la intolerància i en defensa dels drets de totes les persones”, ha assegurat Oliveras.

No en va el Ple Municipal va aprovar l’abril del 2018 la definició del Masnou  com a Municipi Gayfriendly, adquirint així la condició d’aliat de les persones LGTBI, proporcionant empara legal, acceptació social, igualtat d’oportunitats, normalització de l’oci... Això inclou, per tant, la sensibilització de la ciutadania envers el respecte a la diversitat sexual i afectiva, així com la censura i la condemna dels comportaments que atempten contra les llibertats individual i la dignitat de les persones LGTBI.

El manifest d’enguany recorda que el 28 de juny de 1969, ara fa 50 anys, va tenir lloc a Nova York la revolta coneguda com a Stonewall. Persones LGTBI d’aquella ciutat es van manifestar per primer cop als carrers després de patir l’enèsima repressió violenta a mans d’agents policials al bar Stonewall Inn, un lloc de trobada de la comunitat LGTBI novaiorquesa. A partir d’aquí fa un repàs de les lluites i mobilitzacions socials dutes a terme a Espanya i Catalunya fins arribar als nostres dies.