Es construeixen tres nous pous de clavegueram al passeig Marítim

Última revisió 23-11-2018 08:02
22/11/2018

Serveixen per inspeccionar i netejar la infraestructura amb l’objectiu de minimitzar el risc d’embussos o desfer-los amb més facilitat

Aquest dijous ha començat la construcció de tres nous pous de registre del clavegueram al tram del passeig Marítim comprès entre els carrers del Pintor Villà i la Mare de Déu de Núria.

Són elements necessaris per inspeccionar el clavegueram, detectar-hi possibles problemes, com embussos, i poder netejar i reparar la xarxa. Se’n construeixen tres perquè es tracta d’un tram amb una longitud aproximada de 200 metres.

No es preveu que les obres suposin cap impediment perquè vianants i bicicletes puguin continuar transitant pel passeig Marítim, si bé s'hi han col·locat tanques, senyals i altres elements per garantir-ne la seguretat. S’estima que les obres s’allargaran un parell de setmanes, sempre en funció dels imprevistos que puguin sorgir.

La creació dels tres nous col·lectors suposa una inversió d’uns 11.000 euros. Les duu a terme el Consell Comarcal del Maresme mitjançant l’empresa Fuster Instal·lacions i Canalitzacions d’Aigua, SL. Els diners, però, provenen de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Altres actuacions

Durant aquests dies, l’Ajuntament està duent a terme altres treballs de millora de l’espai públic. Una de les més significatives és la neteja de col·lectors de clavegueram ubicats sota l’N-II.

És una mesura necessària perquè la xarxa tingui una bona capacitat de drenatge de l’aigua, especialment després de les fortes pluges caigudes durant les darreres setmanes. Obliga, però, a restringir en un els dos carrils sentit Barcelona de l’N-II. Es preveu que aquests treballs finalitzin la propera setmana. A banda, també està en marxa un reforç de la campanya de neteja i recollida de fulles dels arbres.

Altres accions que es preveu engegar properament són la creació de dos nous embornals de clavegueram i anivellar el paviment del carrer d'Adra amb la finalitat d’evitar que s’hi formin bassals d’aigua. També es vol dur a terme en breu la reparació del pou de registre del clavegueram situat a la confluència entre el carrer de Prat de la Riba i el passatge de Marià Rossell.

Construcció de pous de clavegueram al pg. Marítim.
Construcció de pous de clavegueram al pg. Marítim.