Es tanca el pas soterrat del carrer del Brasil per culminar-ne la reforma

Última revisió 04-03-2019 13:00
01/03/2019

El proper dilluns, 4 de març, es tanca provisionalment el pas soterrat del carrer del Brasil per culminar-ne la reforma. Quedarà tancat durant un mes, aproximadament, mentre durin els treballs. Aquest pas permet accedir a la platja creuant per sota l’N-II i les vies del tren.

L’objectiu principal de la reforma és fer-lo accessible a les persones amb mobilitat reduïda, instal·lant-hi un ascensor, al cantó del carrer del Brasil, i una rampa, a l’altre extrem, al passeig Marítim. En ambdós indrets s’han creat alhora noves escales, àmplies i amb baranes. Els treballs que ara s’hi faran l’acabaran de condicionar. Se'n millora el desguàs interior i se'n renova el paviment, cosa que inclou l’eliminació d’una rampa de reixa metàl·lica de l’interior perquè el nou ferm ja salvarà el desnivell. A més, se'n canvia el sistema d’il·luminació i s’arrebossaran de nou les parets i el sostre, que també es pintaran. Finalment, s’hi instal·larà un revestiment de malla metàl·lica per protegir parets i làmpades.

En paral·lel a aquests treballs, es preveu enllestir les connexions elèctriques necessàries per a l’ascensor. Precisament, aquest ha estat un dels motius que han retardat la finalització de la reforma, sobretot per la demora d’Endesa a l’hora de crear l’escomesa amb la qual s’alimentarà l’ascensor. Les obres van iniciar-se el març del 2018, amb una previsió inicial de finalització de tres mesos. No obstant això, diversos entrebancs han obligat a dur-les a terme de manera intermitent.

A més del retard en l’escomesa elèctrica per part d’Endesa, l’Ajuntament ha hagut de resoldre altres problemes per avançar en l’execució del projecte, com aconseguir els permisos d’ADIF i del Servei Territorial de Carreteres o la manca de diligència de l’empresa a la qual es va encarregar inicialment l’obra. Aquest va ser un dels motius pels quals l’Ajuntament va extingir el contracte i va haver de licitar-lo de nou.