Els arbres afectats per les obres de la rotonda de la carretera d'Alella seran trasplantats

Última revisió 03-08-2018 08:16
01/08/2018

Dimecres, 1 d’agost, l’Ajuntament va rebre la confirmació que els vuit plataners afectats per les obres de construcció de la rotonda a la carretera d’Alella (carrer d’Amadeu I, a la intersecció amb els carrers de Múrcia i de Rosa Sensat) podran ser trasplantats. L’empresa especialitzada a determinar les possibilitats d'èxit del trasplantament preveu iniciar les tasques la setmana vinent i reubicar-los en una zona propera a l’actual. La duració de l’actuació serà de dues setmanes, durant les quals hi haurà afectacions al trànsit.

Mentre durin els treballs de trasplantament dels arbres, la circulació romandrà tallada en horari de 8 a 18 h al carrer d’Amadeu I, entre els carrers de Navarra i de la Mare de Déu del Pilar. Properament s’informarà sobre els recorreguts alternatius. 

L’Ajuntament havia demanat a la Diputació de Barcelona, que és qui té la titularitat de la carretera BP-5002 i duu a terme l’obra, que valorés el trasplantament d'aquests arbres centenaris, de manera que, dilluns, l'empresa especialitzada que finalment durà a terme els treballs va fer les prospeccions.

El Pla de mobilitat urbana i sostenible (2006-2012) ja preveia la construcció d’una rotonda per a la millora de la seguretat viària, fet que també inclou el PMUS del 2016-2020, aprovat inicialment. Per la carretera d’Alella hi circulen una mitjana de 15.000 vehicles diàriament, mentre que la mitjana normal de les vies urbanes és d’uns 3.000. El projecte d’aquesta rotonda respon a la necessitat de millorar un dels punts negres pel que fa a la circulació del municipi. A final de 2016, l’estudi d’aquest projecte va ser presentat en audiència pública al veïnat. Les aportacions fetes durant la trobada van permetre incorporar millores al projecte, que avui està en marxa i que preveu la construcció d’una rotonda semaforitzada per dotar de major seguretat viària l'entorn, augmentar la permeabilitat per als vianants i resoldre els problemes de congestió de trànsit.

Arbrat de la carretera d'Alella
Arbrat de la carretera d'Alella