Finalitzen les obres de creació de la rotonda de la carretera d'Alella

Última revisió 20-12-2018 08:12
19/12/2018

Representants de l’Ajuntament i la Diputació comproven in situ el resultat d’una actuació que millora la seguretat viària

A falta d’ultimar petits detalls, es donen per finalitzades les obres de creació de la rotonda que ja regula el trànsit a la intersecció entre la carretera d’Alella (BP-5002, que en aquest indret s’anomena carrer d’Amadeu I) i el pont del carrer de Rosa Sensat.

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el diputat delegat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, van visitar ahir aquest encreuament per comprovar el resultat dels treballs. Van acompanyar-los alguns veïns i veïnes de la zona, a més de personal tècnic i altres representants de les dues institucions, com els regidors del consistori Ricard Plana (Urbanisme i Obres) i Joaquim Fàbregas (Mobilitat i Via Pública).

Les obres, dutes a terme per la Diputació de Barcelona, van iniciar-se el passat juliol i han comptat amb un pressupost de licitació de 527.282,74 euros. L’objectiu principal de l’actuació ha estat la millora de la seguretat viària, especialment dels vianants, tenint en compte la proximitat de l’Institut Mediterrània, l’Escola Lluís Millet i el camp de futbol del Club Deportiu Masnou. A més de crear-s’hi una rotonda, s’hi han instal·lat semàfors, s’han ampliat voreres, s’han creat refugis per a vianants, s’ha enjardinat la zona, s’hi ha col·locat mobiliari urbà com bancs i papereres, i s’hi ha instal·lat una xarxa de reg. A banda, s’han trasplantat set plàtans centenaris al voltant de la nova rotonda amb la intenció de salvar-los, ja que es trobaven dins l’àmbit de l’obra.

Tal com va destacar el diputat Jordi Fàbrega en la visita d’ahir, aquesta ha estat una “actuació prioritària” de la xarxa de carreteres de la Diputació. “És una via amb un gran volum de trànsit. La rotonda és la millor solució preventiva en una intersecció amb un alt grau de conflictivitat i perillositat”, comentava Fàbrega després d’especificar que aquesta carretera absorbeix el pas d’uns 16.000 vehicles al dia, una xifra molt elevada. Al seu torn, l’alcalde Oliveras va agrair la feina i el compromís dels representants i l’equip tècnic de la Diputació, i es mostrava satisfet pel “resultat molt positiu d’aquesta actuació, que dona solucions en un dels punts negres de la xarxa viària del Masnou i que ara ha millorat radicalment”.
 

Estudi de seguretat viària

La visita a la nova rotonda es va completar amb la presentació de l’estudi de seguretat viària d’aquesta carretera que ha elaborat la Diputació de Barcelona. La nova rotonda és l’actuació de més envergadura del document, si bé inclou altres mesures per millorar la seguretat de la BP-5002. La suma de totes les actuacions compta amb un pressupost de 609.551,93 euros. La Diputació de Barcelona preveu dur a terme la resta d’actuacions durant els propers mesos, tant al terme municipal del Masnou com al d’Alella. Es preveu, per exemple, fer un pas de vianants elevat a l’inici de la carretera –intersecció amb l’N-II–, millorar la seguretat a l’encreuament de la BP-5002 amb el carrer de Figueres (al Masnou) i amb l’avinguda de Badalona (a Alella), i la instal·lació d’elements en un tram de l’eix d'aquesta via per separar ambdós carrils, a més de la col·locació de bandes transversals d’alerta.