Una vintena de persones aporten idees per fer més segurs i inclusius els passos soterranis

Última revisió 09-10-2018 08:36
08/10/2018

Un total de 21 persones (18 dones i 3 homes) van participar aquest dissabte en la jornada “Repensem els passos soterranis”, un passeig participatiu per analitzar passos soterranis de la vila i fer propostes de millora.

L’objectiu és millorar-los per fer-los més inclusius des de la perspectiva de gènere, tenint en compte la percepció de seguretat, si bé també van sorgir propostes respecte a l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda, entre d'altres.

La jornada es va allargar més de quatre hores. En la primera part es van fer grups per visitar i analitzar els passos que hi ha entre l’estació d’Ocata i Alella. Després, bona part dels i les participants es van reunir a Can Malet (2a planta) per tal de posar en comú i debatre observacions i propostes. Van comptar amb la participació de Neus Tallada, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament.

Les propostes que van sorgir es van agrupar dins els següents eixos d’anàlisi i millora dels passos i dels seus entorns:

  • Senyalització
  • Implicació comunitària
  • Equipament
  • Vigilància
  • Visibilitat
  • Vitalitat

Després d’aquesta primera jornada de feina, la Regidoria d’Igualtat rebrà un informe que ha encarregat a l’empresa especialitzada que ha coordinat la jornada participativa. Aquest document  recollirà les conclusions expressades per les persones que van participar-hi. Servirà de base per elaborar un pla de forma interdepartamental. Hi treballaran, doncs, altres regidories, com les de Mobilitat i Urbanisme, per tal de definir les prioritats i actuacions que s’hi duran a terme.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha reservat una partida pressupostària de 50.000 euros per millorar camins i fer-los segurs i inclusius des de la perspectiva de gènere, tal com va aprovar el Ple municipal del mes de maig. A banda, la Regidoria d’Igualtat destina 2.746,60 euros a la realització de la jornada participativa d’aquest dissabte i a l’elaboració de l’informe amb les conclusions i les propostes d’acció.