Un intens primer cap de setmana de juny

Última revisió 05-06-2019 07:57
04/06/2019

L’arribada de la calor el primer cap de setmana de juny va portar, també, un munt d’activitats que es van estendre des del divendres 31 de maig, amb el lliurament dels Premis Literaris Goleta i Bergantí, fins al diumenge 2 de juny, passant per la inauguració de la mostra escultòrica de Miquel Àngel Anadón el dissabte 1 de juny.

Passejada nòrdica per celebrar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones

Per commemorar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones, el 28 de maig, es va programar un taller de ioga per a dones, que va constar de quatre sessions al llarg del mes de maig, en el qual van participar 23 dones. D’altra banda, el dissabte 1 de juny va tenir lloc la segona edició de la passejada nòrdica, que va recórrer el passeig Marítim des de la plaça d’Europa del port esportiu. Hi van participar 42 persones (35 dones, 6 homes i 1 infant) i va comptar amb el suport, com a voluntària, de Myriam de la Cruz (de Niu Ioga) per a l’assessorament tècnic. De la Cruz va explicar a les persones participants els beneficis d’aquesta pràctica, la importància de l’escalfament previ i dels estiraments finals, així com la pràctica en si i l’ús dels pals.

La platja, seu del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja

La platja també va ser nucli de l’activitat esportiva del cap de setmana amb la tercera prova del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalan Volei Tour, que va coronar, en categoria femenina, Carla Martínez i Marta García, i en categoria masculina, Ferran Serra i Agustín Correa. El Club Nàutic del Masnou i la platja van acollir la competició, durant la qual també es va disputar la primera prova del Campionat de Catalunya de menors de clubs. 

A l’entrega de premis hi van assistir el regidor d’Esports en funcions, Quim Fàbregas; el president del Club Nàutic el Masnou, Manel Freixa, i el gerent de la Federació Catalana de Voleibol, Óscar Novillo. 

Xifres rodones: celebrada la 40a edició del Festival DISMA

Un any més, en arribar el primer cap de setmana de juny, DISMA va celebrar, al pati del Casino, el Festival pro Disminuïts Psíquics del Masnou. Enguany va assolir la quarantena edició amb la companyia de diferents escoles i entitats del poble, que van omplir les jornades d'actuacions. L'alcalde en funcions, Jaume Oliveras, acompanyat per altres membres en funcions del consistori, també va visitar el Festival durant el cap de setmana.     

Lleureka: quinze anys contribuint a la tasca educativa al municipi

L’associació d’educació no formal sense ànim de lucre Lleureka va celebrar, el dissabte 1 de juny, els quinze anys de vida i ho va fer amb una gran festa d’aniversari a Ca n’Humet, amb jocs, espectacle i, fins i tot, un pastís d’aniversari. 

Al llarg d'aquests anys, l'entitat ha dut a terme un ampli reguitzell d'activitats i projectes com tallers, els casals d’estiu, activitats extraescolars… i actuacions concretes en col·laboració amb altres associacions culturals i juvenils i, també, l'Ajuntament.

I molt més...

Altres activitats que van tenir lloc el primer cap de setmana de juny van ser el Torneig Futsal (del Club Atlètic), el 5è aniversari d’Òmnium Cultural i el concert de l’Escola de Música Emma Calvo. També, diversos bloguers van visitar el municipi i van participar en l'activitat  “El gran joc del Masnou, terra de mar”.


 

La passejada nòrdica es va fer pel passeig Marítim
La passejada nòrdica es va fer pel passeig Marítim