Bus urbà gratuït i festa popular per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat

Última revisió 14-09-2018 16:10
14/09/2018

A més, les persones que es desplacin en tren podran utilitzar de franc l’aparcament del port el 19 de setembre

El Masnou s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc entre el 16 i el 22 de setembre,  amb diverses iniciatives:

  • Dia del Transport Públic
    Dimecres 19 de setembre

    L’autobús urbà del Masnou serà gratuït. També es podrà utilitzar de franc l’aparcament del port per a les persones que aquell mateix dia es desplacin en tren. Caldrà que presentin a l’entrada del port de la banda d’Alella el bitllet o l’abonament del tren utilitzat aquell dia per tal que els hi bescanviïn per un tiquet de sortida gratuïta.

  • Dia sense Cotxes
    Dissabte 22 de setembre
    Festa popular entre les 17 i les 20h, a la plaça de l’Església, per celebrar les actuacions de pacificació del trànsit al nucli antic del Masnou. Precisament, una de les iniciatives més rellevants ha estat l’eliminació del trànsit de vehicles a la mateixa plaça de l’Església.

A més de les activitats que es duen a terme al Masnou, la ciutadania pot participar en altres iniciatives que tenen lloc a nivell català, com el concurs ClicMob!, que organitza el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La Setmana Europea de la Mobilitat promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.

Imatge de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018.
Imatge de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018.