S'engega el procés participatiu per decidir la destinació de mig milió d'euros del pressupost

Última revisió 29-01-2020 07:51
28/01/2020

El 3 de febrer hi ha programada una sessió informativa i s’obre el període per presentar-hi propostes

L’Ajuntament del Masnou engega el primer projecte de pressupostos participatius que es duu a terme al municipi. La ciutadania pot escollir la destinació de mig milió d’euros dels pressupostos municipals dels anys 2020 i 2021 (250.000 euros en cadascun dels dos exercicis). Es poden consultar tots els detalls del procés i presentar propostes a través del web participa.elmasnou.cat

Propostes

El dilluns 3 de febrer és la data que dona el tret de sortida al procés participatiu. És quan tindrà lloc una sessió informativa, a les 19 h, a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre. També és el dia en què comença el període de presentació de propostes, que estarà obert fins al 23 de febrer.

Poden presentar-hi idees totes les persones que viuen, treballen o tenen algun vincle amb el municipi. Les propostes han de complir algunes condicions bàsiques, que es poden consultar al web esmentat. Per exemple, han de ser propostes d’inversions d’interès públic, que no superin els 250.000 euros i que siguin perdurables en el temps. També s’especifica que han de respectar el marc jurídic vigent i que no han de contradir els plans municipals aprovats, entre altres requisits.

Hi ha dos canals per presentar propostes. En primer lloc, el web esmentat. En segon lloc, a través de les butlletes específiques que es rebran a totes les llars. Cal omplir-les i dipositar-les, entre el 3 i el 23 de febrer, a les urnes que hi haurà als següents equipaments:

  • Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)
  • Biblioteca Joan Coromines
  • Ca n’Humet
  • Complex Esportiu
  • Equipament de Proximitat Els Vienesos

Votació

La recollida de propostes és la primera fase del procés participatiu. El personal tècnic municipal n'estudiarà la validesa. Tot seguit, s’organitzarà una jornada participativa per prioritzar de manera compartida les propostes que passaran a la darrera fase: la votació. Es preveu convocar-la després de l’estiu. Podran votar totes les persones de més de 16 anys empadronades al Masnou.

Campanya

Per potenciar la màxima participació ciutadana possible, l’Ajuntament ha engegat una campanya de difusió. Pel que fa a la imatge del material divulgatiu, hi ha col·laborat desinteressadament un veí i dues veïnes del Masnou: Miquel Sitjar, Mireia Lapuerta i Amparo Vázquez. A més, quan algú faci una proposta a través del web, veurà un missatge que el convidarà a compartir-la a través de les xarxes socials, de manera que cada persona pot engrescar més gent a participar-hi.