Museu Municipal de Nàutica del Masnou

El Museu Municipal de Nàutica està situat al poble del Masnou, a la comarca
del Maresme, a 17 quilòmetres de Barcelona. És un lloc ideal per conèixer-hi la història de la costa catalana, ja que, a través dels diferents àmbits del Museu, es poden recórrer totes les etapes que ha viscut Catalunya d'una manera breu i didàctica:

 1. La mar blava: Aquest espai permet conèixer com és el nostre fons marítim i quines espècies s'hi poden trobar.
 2. L'antiguitat: El Museu conserva una col·lecció important de peces arqueològiques des del neolític i especialment de l'època romana, fruit de les excavacions realitzades en una rica vil·la romana de la població.
 3. El naixement d'un poble: A través de les restes locals es pot conèixer tota la història de la costa del Maresme, dels pobles de pescadors i les seves torres de vigilància.
 4. Les embarcacions del Masnou: A través de les peces del Museu es pot entendre el funcionament de les antigues drassanes, la importància de l'ofici de mestre d'aixa i totes les feines vinculades a la navegació: els boters, ferrers, corders, fabricants de veles, etc.
 5. La navegació: La col·lecció està relacionada amb la nàutica i destaca per la seva qualitat. S'hi poden trobar aparells de navegació, una pinacoteca de tema marítim i mostres de maquetes navals.
 6. El comerç: En aquest àmbit, es pot reviure l'època més rellevant de la nostra població, endinsar-se en la dura vida dalt d'un vaixell durant els viatges transatlàntics del segle XIX i conèixer quines eren les rutes més habituals.
 7. L'herència marinera: S'hi poden veure les diferents arts de pesca que han arribat fins als nostres dies a partir de tota una sèrie d'objectes relacionats amb aquest ofici.
 8. El Masnou del segle XX: A través d'imatges desconegudes i música inèdita del compositor Lluís Millet, es podrà gaudir d'un audiovisual de la història més recent de la població.

Activitats i serveis

 1. Visites guiades per a grups al Museu (més informació: 93 557 18 30).
 2. Biblioteca i arxiu documental de tema nàutic.
 3. Navegàrium, un racó per als nens i nenes.
 4. Visita a la Mina Museu.
 5. Servei educatiu: Activitats i tallers pensats i dissenyats per al Masnou i per al Museu de manera específica. Per aquesta raó, el Mediterrani i com el mar ha influït en el naixement del Masnou són conceptes fonamentals que vertebren moltes de les activitats ofertes, tant des d'un punt de vista educatiu com cultural.  Díptic de les activitats didàctiques i guia pels docents.
 6. Taller de maquetisme naval.
 7. Passejades pel Masnou.

Imatges

Documents adjunts

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24-10-2022 09:45