(In)forma't, fira d'orientació per a estudiants d'ESO

(In)forma't

L'Ajuntament del Masnou organitza cada any, pels volts del principi de la primavera, les jornades d’orientació educativa (In)forma’t.

L'objectiu principal d’aquestes jornades és proporcionar informació als i les alumnes d’ESO per acompanyar-los en la tria del seu itinerari educatiu i laboral, així com donar a conèixer, també a les seves famílies, l’oferta formativa i d’acompanyament del Masnou i dels municipis de l’entorn. 

Un dels reptes del PEM (Projecte educatiu del Masnou) és abordar i prevenir l’abandonament escolar prematur i, per aquest motiu, durant el curs escolar s'organitzen xerrades i tallers per orientar l'alumnat i les seves famílies a l’hora de pensar en el futur acadèmic i professional, així com una mostra de centres educatius i altres serveis d’orientació i acompanyament al jovent.

 

Curs 2023-2024

El dia 29 de novembre es va realitzar, en format telemàtic, la xerrada Itineraris després de l’ESO i paper clau de les famílies, que es tornarà a programar al llarg del curs.

Itineraris després de l’ESO i paper clau de les famílies

La propera edició de l’(In)forma’t està prevista per al dia 23 de febrer de 2024.

Curs 2022-2023

Durant el curs 2022-2023, a banda de la jornada (In)forma’t del dia 10 de febrer de 2023, s’ha dut a terme el taller Actituds i competències transversals als cursos de 3r i 4t d’ESO dels instituts del Masnou i s’ha disposat de l’exposició itinerant “Transitar. Orientar-se en un món canviant” durant el mes de desembre a l’Espai Jove.

“Transitar. Orientar-se en un món canviant”

  

(In)forma’t 2023

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO va assistir el dia 10 de febrer de 2023 a la jornada d’orientació que es trobava al pati de Ca n’Humet. Allà van poder demanar informació i orientació als serveis participants següents:

IES Maremar

IES Mediterrània

IES Alella

INS Premià

Centre de Formació de Persones Adultes del masnou (CFPAM)

PFI

Centre de Noves Oportunitats (CNO)

Servei Local d’Ocupació (SLO)

Referent d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Maresme (ROJ CCM)

Espai Jove

Educació

IMES Maresme Estudis Superiors

 

 

  

Curs 2021-2022

Durant el curs 2021–2022, es va realitzar el taller Actituds i competències transversals als grups de 4t d’ESO de tots els instituts, i el dies 24 i 25 de març, les jornades d’orientació educatives, que constaven de diferents propostes: punts d’informació presencials i xerrades presencials i en línia amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre el futur acadèmic i professional de l’alumnat.

Amb la participació de:

•             Institut Mediterrània - Batxillerat

•             Institut Maremar – Batxillerat i cicles formatius

•             Institut d’Alella – Cicles formatius

•             Institut de Premià – Cicles formatius

•             Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM)

•             PFI-PTT Baix Maresme

•             Servei Local d’Ocupació

•             Centre de Noves Oportunitats

•             Punt d’Orientació Personalitzada

•             Unportal

•             EMUMM

•             Punt d’Informació Juvenil

    

Curs 2020-2021

Els dies 16 i 17 d’abril de 2021 es va dur a terme la primera jornada d’orientació (In)forma’t, en format virtual, durant la qual es van programar una sèrie de xerrades per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i les seves famílies.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 11-01-2024 15:38