Al municipi hi ha dues platges: la platja del Masnou, a llevant del port esportiu (el costat més proper a Barcelona), i la platja d'Ocata, situada a ponent (a la banda del port més propera a Mataró).
Totes dues tenen equipaments sanitaris i àrees de serveis. S'hi pot accedir fàcilment des del centre urbà i estan ben comunicades amb transport públic, ja sigui en autobús o en tren, a través de les estacions "El Masnou" i "Ocata", de Rodalies Renfe.
Les guinguetes que ressegueixen el litoral masnoví ja estan en ple funcionament; són les que es van estrenar l’any passat i, en total n’hi ha cinc: quatre a la platja d’Ocata (Piropos, a l’altura del carrer de Doctor Agell; Calima, a la del carrer dels Capitans Comellas; Tamarindo a la del Pintor Villà, i Jarana, a la de l’avinguda Mare de Déu de Núria), i una a la del Masnou (La Rotonda, al davant de la riera d’Alella).
El servei de vigilància, salvament i socorrisme serà a càrrec de Pro-Activa Serveis Aquàtics i es prestarà entre l’11 de juny i l’11 de setembre. L’horari dels mesos de juny i setembre serà de 10.30 a 19 h i, el de juliol i agost, de 10 a 19 h. Enguany només ha mantingut la Bandera Blava la platja del Masnou, però la distinció Biosphere s’ha obtingut per a totes dues platges. Més informació.
Estat de les platges
Respecteu la senyalització de les banderes i les indicacions dels i les socorristes. Consulteu:
Estat de les platges del Masnou i d'Ocata per part de l'empresa concessionària del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges del municipi.
Aplicació amb informació sobre l’estat del mar, la bandera i si hi ha meduses. També disponible per a telèfons mòbils.
Protecció Civil - Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya
Cadira amfíbia
Les persones amb mobilitat reduïda poden sol·licitar el servei de cadira amfíbia per banyar-se al mar, en ambdues platges.
Cal adreçar-se al servei de socorrisme o trucar al número de telèfon 645 870 482.
Espai saludable a la platja d'Ocata
L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar les persones per tal que tinguin cura de la seva salut, la dels seus familiars i la de la resta de persones usuàries de la platja. La platja és un espai públic on la convivència, el respecte i els hàbits saludables han de ser elements indispensables per al gaudi de tota la ciutadania. Més informació.
Perfils de la zona de bany - Agència Catalana de l'Aigua
S'han habilitat 200 metres de la platja d'Ocata (comptats des del límit amb el terme municipal de Premià de Mar) per a la pesca amb canya durant les 24 h del dia durant tota la temporada.
Recordeu que, fora d'aquesta zona, la pesca amb canya només és permesa entre les 21 i les 8 h.
La tortuga babaua, comuna o careta (Caretta caretta) és la tortuga marina més abundant al Mediterrani, però també hi trobem altres espècies com la tortuga llaüt, la tortuga verda i molt excepcionalment la tortuga Kemp i olivàcia. Tanmateix, la tortuga babaua es una espècie amenaçada, catalogada a nivell mundial com a Vulnerable per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (IUCN, 2015).
Al Mediterrani normalment fa la posta a les costes orientals (Xipre, Grècia, Turquia...). No obstant això, en els últims anys s’han detectat postes o intents de postes al Mediterrani occidental, especialment a les costes andaluses, valencianes, balears i catalanes.
La temporada de nidificació (posta d'ous i eclosió de les cries) s'estén, habitualment, entre principis d'estiu o finals de primavera i el mes d'octubre.
L'Ajuntament del Masnou col·labora amb el projecteCaretta a la Vista!(Universitat de Vic), un projecte de divulgació que facilita eines a la ciutadania per detectar i reconèixer un eventual rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges, i poder actuar adequadament davant un possible albirament de tortuga babaua.