Tarifes del transport públic urbà

Preguntes freqüents

Els bitllets més utilitzats són els abonaments integrats de:

  • Una zona, que serveix per anar per dins del Masnou i per altres municipis de la mateixa zona (zona 2E): Alella, Cabrils, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar.
  • Dues zones, que serveix per anar del Masnou (que es troba a la zona 2E) a municipis de la zona 1 o de la zona contigua (els destins més comuns són Barcelona i Mataró).

Es podran utilitzar autobusos o el tren per moure's per aquests municipis i entre ells. Cal tenir en compte el nombre màxim de transbordaments segons el títol de transport (descrit al tríptic).

Quin bitllet he de comprar?

  • Una persona que agafa diversos transports ha d'utilitzar sempre el bitllet integrat de les zones que travessa. 
  • Una persona (jubilada o no) que agafa l'autobús de tant en tant o sovint li surt més a compte comprar la T-10 d'una zona, que té vigència fins al 28 de febrer de cada any, en comptes d'un bitllet senzill (ja sigui normal o reduït).
  • Exemple: Un bitllet senzill reduït (per a una persona jubilada o amb una disminució igual o superior al 33%) té un cost de 0,75 € i, per tant, 10 bitllets senzills reduïts tenen un cost de 7,50 €. Una T-10 d'una zona té un cost de 7,20 € (tarifes del 2008).
  • Una persona que agafa cada dia l'autobús ha de comprar la 50/30 o la T-mes (s'ha de valorar en funció de cada situació). S'aconsella comparar-les amb la T-10 (depenent del mes, li sortirà més a compte).
  • En el cas de persones d'una mateixa família que agafen el transport gairebé cada dia, caldria valorar si el que els surt més a compte és la T-familiar de les zones que travessin, ja que tenen la possibilitat de fer 70 viatges en 30 dies. 

En definitiva, els bitllets senzills probablement només els utilitzaran persones que agafin de manera molt esporàdica l'autobús.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01-10-2018 16:07