Tot a punt per a la Setmana de la Salut

Última revisió 09-04-2021 08:30
01/04/2021

Per complir les mesures de la COVID-19, algunes activitats es realitzaran per via telemàtica i requereixen inscripció prèvia.

Per commemorar el Dia Mundial de la Salut (7 d'abril), El Masnou celebrarà, del 7 al 14 d’abril, una nova edició de la Setmana de la Salut amb activitats gratuïtes obertes a tota la població. Des del 2018, el municipi commemora aquesta data amb una setmana d’activitats de promoció de la salut que tenen com a objectiu fomentar hàbits saludables entre la població i prevenir possibles malalties. Per escalfar motors, el 3 d’abril es podrà donar sang a l’equipament Els Vienesos.

Entre el 7 i el 14 d’abril estaran disponibles diverses iniciatives. D’una banda, us podreu mirar la tensió i el colesterol a qualsevol farmàcia del Masnou gràcies a la col·laboració de totes les farmàcies del municipi. De l’altra, podreu visitar l’exposició: “Mites i creences sobre nutrició i càncer” a l’Edifici Centre, una mostra elaborada entre l’Ajuntament del Masnou i l’associació Helping Càncer. A més, a la pàgina web municipal hi trobareu disponible la xerrada “Cuida la teva salut més enllà de la COVID”, a càrrec de la Dra. Candela Calle, directora de l’Institut Català d’Oncologia; Mar Isnard, cap d’Infermeria de la Direcció d’Atenció Primària de l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona de l’Institut Català de la Salut, i del Dr. Josep Maria Cuartero, director de la Fundació Sant Francesc d’Assís, en representació de la Taula de Salut Comunitària del Masnou. L’Associació Afibromare també s’ha apuntat a col·laborar durant aquest període i obrirà l’accés a les seves activitats per a tota la població per oferir sessions de psicomotricitat i gimnàstica suau, ioga kundalini, reeducació postural i estiraments i txikung.

Dins del programa d’actes també s’ofereix el curs d'autoprotecció i suport vital bàsic, que forma part d’un conjunt d’accions que persegueixen, d'una banda, que el Masnou sigui un municipi cardioprotegit, i de l’altra, promoure la cultura de l'autoprotecció entre la ciutadania. Els assistents adquiriran coneixements sobre l'autoprotecció; les situacions d'emergència més freqüents; els passos més rellevants a l’hora d’afrontar una situació d’emergència, que són protegir, avisar i socórrer (PAS); la posició lateral de seguretat (PLS); el suport vital bàsic (SVB); la ressuscitació cardiopulmonar (RCP); l’obstrucció de la via aèria per cos estrany (OVACE), i la desfibril·lació externa automatitzada (demostració de DEA). Es farà el 8 d’abril i, a partir del dia anterior, ja es podrà consultar el Mapa de desfibril·ladors del Masnou al web municipal.

Dues conferències tancaran els actes commemoratius. D’una banda, el 9 d’abril tindrà lloc “Fibra dietètica. Quins beneficis té per a la salut i per a la prevenció del càncer?”, a càrrec de la bioquímica i nutricionista, Montserrat Sanahuja (organitzada per Helping Càncer). Aquesta conferència, oberta a tothom, es durà a terme de forma virtual, a la retransmissió que es podrà veure a les 19 h al canal Youtube de l'associació. De l’altra, el 14 d’abril, s'impartirà també en línia la conferència “Trastorns afectius i salut mental”, a càrrec del Dr. Lluís González Barrios, llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (organitzada per Aula d’Extensió Universitària).

La programació es reforçarà als centres educatius, a les escoles i instituts del Masnou, amb  activitats relacionades amb la promoció d'hàbits de vida saludables (tallers de salut bucodental, alimentació i nutrició saludable, autoprotecció, suport vital bàsic, i trastorns de la conducta alimentària).

 

Des del 2018, el municipi commemora aquesta data amb una setmana d'activitats de promoció de la salut
Des del 2018, el municipi commemora aquesta data amb una setmana d'activitats de promoció de la salut