Exposició: "L'Escola de Treball i d'Estudis Secundaris del Masnou"

L’Escola de Treball i d'Estudis Secundaris del Masnou va ser una de les iniciatives més importants dels anys republicans en matèria d’educació al municipi. La mostra exhibeix documentació de l’Escola dipositada a l’Arxiu Municipal del Masnou.

La proposta s’emmarca en el projecte “L'escola, llum de llibertat! L’educació durant la Segona República” de la Memòria en Xarxa i està organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural amb la col·laboració del Museu d’Història de Cerdanyola i el Programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una exposició repartida en 17 museus de la demarcació de Barcelona, que entre gener i desembre de 2023 presentaran una selecció d’objectes i documentació provinent de les seves col·leccions i dels arxius municipals relacionada amb diferents àmbits sobre el paper de l’educació durant el període de la Segona República.

La mostra revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.

El diumenge 30 d’abril, a les 11 h, s’ofereix una visita guiada adreçada a públic general i familiar. Cal reserva prèvia a través de l’Oficina de Turisme (93 557 18 34 / turisme@elmasnou.cat)

 

* Horari de la Casa de Cultura:

De dimecres a divendres, de 16 a 20 h

Dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Diumenges i festius, de 10 a 14 h

14/04/2023
Hora inici 16:00
Fins el 14/05/2023
Gratuïta
Ho organitza : Museu Municipal de Nàutica
Tipus d'acte : Exposició de producció pròpia i itinerant
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14-04-2023 18:51