Presentació del llibre 'El metge Josep Torrubia Zea'

Presentació del llibre El metge Josep Torrubia Zea: lliurepensador, maçó i socialista, dels historiadors Rosa Toran i Àlvar Martínez-Vidal, publicat per l'Editorial Afers.

Josep Torrubia Zea (Colmenar, Màlaga, 1885 - Tolosa de Llenguadoc, 1978). Educat a Barcelona al si d’una família d’origen andalús, en un ambient lliurepensador i de conviccions republicanes, estudià medicina i fou metge al Masnou de 1827 a 1939. Acceptat per la maçoneria, va pertànyer a la lògia «Democracia» de Barcelona, al mateix temps que militava en formacions socialistes. El seu ferm compromís en totes les iniciatives de canvi social durant els anys de la República l’obligà a partir a l’exili el 1939 amb la seva família i un nombrós grup de masnovins. A França, cercaren refugi al camp tots plegats, fent de pagesos, fins que l’ocupació dels nazis els abocà a comprometre’s de nou amb la lluita antifeixista, ara en els rengles de la Resistència. Després de l’alliberament, fundà a Tolosa de Llenguadoc l'Hospital Varsòvia per atendre refugiats.

El llibre és un ampli estudi sobre la seva vida, amb prop de 360 pàgines. Es pot comprar a la mateixa editorial i té un preu de 30 euros. També es podrà comprar el dia de la presentació.

03/03/2022
Hora inici 19:00
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14-02-2022 17:36