Tertúlia literària: 'Camí entre vinyes', de Maria Àngels Bosch

Sessió del club de lectura conduïda per Tònia Minguet

Sinopsi: El 1893, la jove Elvira queda orfe i va a viure a Besalú amb els avis, que la tracten com una estranya. Quan la seva cosina Júlia la convida a Barcelona, entre en contacte amb un altre món: el seu oncle Francesc Pujades la rep com una filla, coneix Fèlix Muntada, apassionat del món del vi i del conreu de la vinya, i retroba Llibert, camperol de Besalú que ha viatjat a Barcelona atret per les idees llibertàries. Aquests dos personatges antagònics tindran un gran pes en la vida d’Elvira.

Les coses, però, no són senzilles. L’oncle Francesc és un empresari de passat tèrbol que es remunta als anys de Cuba, que el relaciona amb el tràfic d’esclaus i que posa en perill la seva vida, tant o més que els actes terroristes de l’anarquisme. En la Barcelona de finals del segle XIX, la classe obrera comença a prendre consciència i a reclamar els seus drets enmig del despertar d’un món industrial. Mentre Elvira, Fèlix, Júlia o l’oncle Francesc formen part de la classe benestant, Llibert, participa activament en l’aventura de la reivindicació política que el situa a la cimera del moviment llibertari.

Les vides de tots aquests personatges s’entrecreuen i es relacionen creant una història apassionat que dona com a fruits moments tràgics i grans esperances.

A la Sala de les Lletres. Entrada lliure. Aforament limitat.

16/03/2022
Hora inici 18:30
93 557 18 88
Gratuït
Durada : 1 h 30 min aprox.
Ho organitza : Biblioteca Joan Coromines
Tipus d'acte : Club de Lectura
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 04-03-2022 12:00