Visita guiada a l'exposició "L'Escola de Treball i d'Estudis Secundaris del Masnou"

Com era l’escola durant la Segona República? Ho descobrirem a través de l’observació, l’anàlisi i la manipulació de documents.

Acabarem l’activitat jugant a alguns jocs com els que tenien les aules de les escoles republicanes.

Activitat adreçada a públic general i a famílies.

Aforament màxim, 25 persones.

Durada: 60 min.

L’Escola de Treball i d'Estudis Secundaris del Masnou va ser una de les iniciatives més importants dels anys republicans en matèria d’educació al municipi. La mostra exhibeix documentació de l’Escola dipositada a l’Arxiu Municipal del Masnou.

La proposta s’emmarca en el projecte “L'escola, llum de llibertat! L’educació durant la Segona República” de la Memòria en Xarxa i està organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural amb la col·laboració del Museu d’Història de Cerdanyola i el Programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una exposició repartida en 17 museus de la demarcació de Barcelona, que entre gener i desembre de 2023 presentaran una selecció d’objectes i documentació provinent de les seves col·leccions i dels arxius municipals relacionada amb diferents àmbits sobre el paper de l’educació durant el període de la Segona República.

La mostra revisa el desplegament de l’ambiciós pla d’ensenyament de la República, considerat un dels més progressistes i innovadors de l’època, que tenia per objectiu la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta i fonamentada en els valors de la solidaritat.

 

30/04/2023
Hora inici 11:00
Gratuïta
Durada : 1 h
Ho organitza : Museu Municipal de Nàutica
Tipus d'acte : Visita guiada en català
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 10-03-2023 10:47