Incidència al passeig Marítim: obres de reparació d'una canonada

Aquest dimecres, 20 de gener, ha començat una actuació d’aproximadament deu dies de durada al passeig Marítim per reparar una canonada d’impulsió. Per trobar el punt exacte on hi ha el trencament de la canonada que provoca la incidència, ha calgut obrir un forat al passeig Marítim, a l’altura del Torrent de Can Gaio. Tenint en compte l’amplada del passeig Marítim en aquell punt, mentre durin les obres de reparació es deixarà un pas aproximat d’un metre i mig d’ample, per tal que hi puguin continuar circulant les persones, tant a peu com amb bicicleta.

L’actuació d’urgència comença dos dies després de detectar a la zona una fuita que havia provocat un vessament. En conseqüència, l’aigua sortia del pou i deixava un toll d'aigua bruta al passeig. Segons els tècnics del Consell Comarcal del Maresme, aquest és un fet habitual amb el pas del temps, quan el material es va desgastant pel llom del fons del tub, fins que s’acaba produint una esquerda per on acaba sortint l’aigua bruta cap a l’exterior.

El Consell Comarcal del Maresme va detectar, el 18 de gener, aquesta incidència a la canonada d’impulsió que va des de l’estació de bombament d’Ocata fins a la l’estació de bombament principal de Teià. Des de llavors, un camió cisterma ha xuclat l’aigua bruta diverses vegades a fi d’evitar el toll d’aigua.

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29-03-2021 08:17