Sequera: prohibicions i restriccions per estalviar aigua

El Masnou, com bona part de Catalunya, es troba en estat d'excepcionalitat per sequera. Les reserves hídriques de les conques internes catalanes es troben al 27% de la seva capacitat (dades del 7 de març del 2023).

Davant l'excepcionalitat, s'apliquen prohibicions i restriccions per estalviar aigua.

Afecten accions quotidianes, com el reg de jardins, el rentat de vehicles, la neteja de carrers o l'ompliment de piscines i fonts ornamentals.

Cal reduir el consum d'aigua al mínim imprescindible.

Cliqueu per conèixer les prohibicions i restriccions.

Afectacions en jardins i parcs

En aplicació d'aquestes mesures, l'Ajuntament del Masnou ha aturat els regs de totes les gespes i prats. Per tant, si no plou en els següents dies, s'assecaran progressivament, ja que es tracta de comunitats vegetals pròpies de climes més humits.

En paral·lel, el reg de les plantes arbustives i de flor queda reduït al mínim i indispensable per la supervivència de les plantes. L’arbrat sobreviu, en general, amb l'aigua procedent de les precipitacions. No és el cas de l’arbrat de nova plantació. Es regaran utilitzant el mínim d'aigua imprescindible per a la seva supervivència.

A banda, també es restringirà l'ús d'aigua en la neteja viària, tal com s'especifia al ban municipal que es pot consultar en aquesta mateixa publicació.

Més informació

Ban municipal - Mesures d'estalvi davant l'excepcionalitat per sequera

El web de la sequera (Agència Catalana de l'Aigua)

07/03/2023
Fins el 30/09/2023
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26-06-2023 11:06