Adeu a Jordi Alumà i Masvidal

Última revisió 09-06-2021 12:55
09/06/2021

L’artista Jordi Alumà i Masvidal va morir aquest dimarts, 8 de juny, a l’edat de 97 anys. L’Ajuntament del Masnou expressa el seu condol a la seva família i amistats.

A primers del 2020, va rebre la Medalla de la Vila, en reconeixement a la seva trajectòria artística. Nascut a Barcelona l’any 1924, vivia al Masnou des del 1962, quan ell i la seva esposa van fixar el seu domicili al poble que havien escollit com a indret d’estiueig uns anys abans. Al llarg de la seva trajectòria va obtenir, entre altres reconeixements, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (any 2000), el Premi Ciutat de Barcelona (1978), la Biennal de l’Esport en les Belles Arts (1967) o el premi del Concurs Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot (1980).

Fill i net d’artistes, s’inicià en la pintura el 1937, en plena Guerra Civil, als tallers del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Les seves primeres obres van ser retaules i murals de caràcter predominantment religiós i d’estètica medievalitzant. A la dècada dels seixanta adoptà el figurativisme i s’endinsà en la temàtica esportiva, en la qual ha excel·lit, com a autor, per exemple, de diverses suites olímpiques i de la decoració pictòrica del saló presidencial del Comitè Olímpic Internacional, a Lausana.

Al Masnou es poden trobar un bon nombre de les seves creacions. Per exemple, és l’autor de l’escultura de La Nimfa, als jardins que duen el mateix nom. A més, ha cedit moltes obres seves a entitats del poble, com la Casa Benèfica, el Club Nàutic i el Club de Tennis. També se li va encarregar el disseny del monument Mestres del Masnou, que es vol instal·lar davant de l’Escola Ocata.