Bosses i ampolles de franc per facilitar que es recullin els excrements dels gossos

Última revisió 22-08-2022 09:37
22/08/2022

L’Ajuntament del Masnou llança una campanya per promoure la tinença responsable d’animals de companyia

Els veïns i veïns del Masnou que tinguin els seus gossos registrats al cens municipal poden acudir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (c. de Roger de Flor, 23), per fer-se gratuïtament amb un portabosses, bosses biodegradables per recollir excrements i una ampolla per netejar els orins dels gossos.

El repartiment d’aquest material forma part d’una nova campanya que llança l’Ajuntament del Masnou per promoure la tinença responsable d’animals. S’ha editat un nou fullet que duu el lema “Les seves caques i els seus pixats són teus. Recull-les i neteja’ls!”. S’hi especifica que les sancions per no recollir les deposicions i per no netejar els orins poden suposar multes que van dels 401 als 1.000 euros.

A banda, l’imprès explica que per poder deslligar un gos als correcans del Masnou, cal disposar del carnet municipal de tinença cívica d’animals de companyia. El tràmit es pot fer per Internet o demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. El Masnou compta amb 10 zones d’esbarjo per a gossos, repartides per bona part dels barris del municipi, tal com es pot veure al plànol d’un tríptic que subratlla el dret dels animals a gaudir d’una vida digna i feliç i les obligacions que contrauen les persones que decideixen conviure amb ells.

Gos passejant. Fragment de la portada del fullet de la campanya per la tinença responsable d'animals.
Gos passejant. Fragment de la portada del fullet de la campanya per la tinença responsable d'animals.