Comença la reforma del carrer de Maria Ferrer Mosset

Última revisió 27-04-2021 08:58
26/04/2021

Aquesta via acull l’escala doble que està situada davant la porta principal de l’Escola Ocata

Avui, 26 d’abril, han començat els treballs per reformar el carrer de Maria Ferrer Mosset. En aquesta via, situada just davant la porta principal de l’Escola Ocata, no hi transiten vehicles, perquè acull l’escala doble que permet salvar el desnivell que hi ha entre el carrer de Bonaventura Bassegoda i el passeig de Romà Fabra. Conté dues escales laterals i una jardinera central. A més de la reforma del carrer de Maria Ferrer Mosset, el projecte inclou l’eixamplament de la vorera de l’entrada del centre educatiu, al passeig de Romà Fabra.

De fet, l’objectiu principal de la reforma és la millora de la mobilitat. S’ampliarà la superfície de pas per a les persones, perquè les dues escales, que es mantindran, guanyaran amplada. Passaran de mesurar 1 a 1,5 metres cadascuna. També canviarà bastant l’aspecte de la jardinera central, on s’ubicarà una escultura d’homenatge als i les mestres, obra de l’artista masnoví Jordi Alumà i Masvidal. Al capdamunt del carrer hi ha dos elements que es mantindran: una font i un arbre. Això sí, tant el til·ler com l’escultura quedaran il·luminats des de sota quan acabi l’obra, gràcies als projectors que s’hi instal·laran.  

El projecte d’urbanització, elaborat per l’arquitecte Raül Benítez Margalef, compta amb un pressupost de 42.404,63 euros (IVA inclòs), xifra que inclou l’eixamplament de la vorera de l’entrada de l’Escola Ocata per augmentar-ne la capacitat i reubicar els aparcaments de bicicletes existents. Es preveu que les obres duraran dos mesos. Les durà a terme l’empresa B28 Construccions.

Cal precisar, però, que els treballs d’urbanització del carrer de Maria Ferrer Mosset han de començar el 10 de maig. Els que s’inicien avui, 26 d’abril, són els de la renovació del tram del col·lector general del clavegueram que es troba a sota d’aquesta via. S’ha considerat necessari renovar-lo just abans de la urbanització del carrer perquè el col·lector actual és molt antic i es corria el risc d’haver de tornar a obrir la via un cop reformada. Les obres del clavegueram, que executa l’empresa AGBAR, tenen cost previst per a l’Ajuntament d’11.167,70 euros.