Platges CAT per consultar la qualitat de les platges estarà operatiu a partir del 17 de juny

">

Comença la temporada de bany

Última revisió 27-06-2022 14:59
10/06/2022

L’enllaç per accedir a l’aplicació Platges CAT per consultar la qualitat de les platges estarà operatiu a partir del 17 de juny

Fa dies que la calor ha fet avançar la temporada de platja i són molts els masnovins i masnovines que ja s’han refrescat amb un bany al litoral masnoví. Les guinguetes que el ressegueixen ja estan en ple funcionament; són les que es van estrenar l’any passat i, en total n’hi ha cinc: quatre a la platja d’Ocata (Piropos, a l’altura del carrer de Doctor Agell; Calima, a la del carrer dels Capitans Comellas; Tamarindo a la del Pintor Villà, i Jarana, a la de l’avinguda Mare de Déu de Núria), i una a la del Masnou (La Rotonda, al davant de la riera d’Alella). El servei de vigilància, salvament i socorrisme serà a càrrec de Pro-Activa Serveis Aquàtics i es prestarà entre l’11 de juny i l’11 de setembre. L’horari dels mesos de juny i setembre serà de 10.30 a 19 h i, el de juliol i agost, de 10 a 19 h. Enguany només ha mantingut la Bandera Blava la platja del Masnou, però la distinció Biosphere s’ha obtingut per a totes dues platges.

Com cada any, la posada a punt dels elements de les platges ja s’ha dut a terme. S’ha comprovat l’estat i el funcionament de les dutxes, els rentapeus i les fonts, que s’han netejat, així com també els embornals propers. S’han pintat de nou tots els bancs, les papereres, les fonts, les planxes metàl·liques dels escocells i els quadres d’enllumenat elèctric que recorren el passeig Marítim. A més a més, s’han instal·lat les papereres i les passeres de fusta. També, al mes de maig, es van condicionar els desnivells de sorra que hi havia al davant d’Ocata Vent i es va col·locar el pont d’accés a la platja que es troba al davant del carrer del Brasil.

Setmanalment, es fa un repàs dels grafits dels passos soterrats, que també s’estan acabant de pintar tots de nou. Quant a tasques de pintura, també s’ha pintat el mur que separa el passeig Marítim de les vies del tren, des del baixador d’Ocata fins a l’altura el carrer del Brasil, i, properament, es preveu fer també des de la riera d’Alella fins a la zona de Can Teixidor. Una altra de les actuacions previstes les properes setmanes és arranjar les plataformes de fusta que recorren el passeig Marítim des de l’altura de la riera de Teià fins al terme municipal de Premià de Mar. 

Programació variada durant la setena temporada de l’Espai Saludable

L’Espai Saludable tornarà a situar-se per setè any a la platja d’Ocata. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar les persones per tal que tinguin cura de la seva salut, la dels seus familiars i la de la resta de persones usuàries de la platja. La platja és un espai públic on la convivència, el respecte i els hàbits saludables han de ser elements indispensables per al gaudi de tota la ciutadania. Aquest estiu s’hi duran a terme les activitats següents a la zona d’ombra de la platja d’Ocata (davant el baixador) :

Taller de txikung

22 de juny, de 9.30 a 10.30 h

Organitzat per: Afibromare

Taller de primers auxilis i consells saludables a la platja

5 de juliol, de 11 a 12.30 h 12 de juliol, de 11 a 12.30 h 19 de juliol, de 11 a 12.30 h

Organitzat per: Pro-activa

Taller de relaxació per a joves

29 de juliol, de 18.30 a 20 h

Organitzat per: Sheila Gallego i Sílvia Garcia (referents de benestar emocional comunitari)

Canvi d’ubicació del canal de natació

Pel que fa al canal de natació, aquest any ha canviat d’ubicació, però també se n’ha escurçat la longitud i se n’ha allargat la temporada. Fins ara tenia 1.000 metres, estava ubicat entre l’avinguda del John F. Kennedy i el carrer de Garbí i estava instal·lat el mateix període que la temporada de bany. Enguany passa a estar ubicat davant de l’estació d’Ocata, tindrà 400 metres i hi estarà instal·lat entre els mesos d’abril i d’octubre. Aquest canal és d’ús lliure i també l’utilitzen les entitats esportives del Masnou per entrenar-se.

Sense platja nudista per manca de sorra

Aquest any s’ha eliminat la zona nudista per manca de sorra. La platja nudista estava ubicada al final del poble, a la zona limítrof amb el municipi de Premià de Mar.

La platja per a gossos continua

Fa anys que el Masnou té una platja per a gossos que va des de Can Teixidor fins a Montgat, que, en ser una platja natural, s’ha vist notablement reduïda a causa dels temporals dels darrers anys. Tot i així, es manté oberta tot l’any per a l’ús dels gossos i se n’està estudiant una ampliació.

Al Masnou, la prohibició de portar gossos a la platja s’estén de l’1 de maig al 30 de setembre. Excepte a la platja per a gossos, durant aquest període els animals no poden entrar a la platja ni tan sols lligats i només poden passejar lligats pel passeig Marítim. L’incompliment pot comportar multes de 100 a 2.000 euros.

Passos soterranis adaptats i places d’aparcament PMR

Hi ha diversos passos soterranis adaptats que connecten el municipi amb la platja. Estan totalment adaptats a partir del moment en què comença el servei de socorrisme, ja que és quan es posen els trams finals de les passeres perquè finalitzin més a prop de l’aigua.

Per accedir a la platja del Masnou n’hi ha un a l’altura de la rotonda d’Alella, que té una zona de dutxa amb cadira i bancs, i una passera adaptada per travessar la platja (amb una línia de vida en finalitzar la passera). Per accedir a la platja d’Ocata n’hi ha tres. El primer és el de l’aparcament del Mercat Vell, que dona accés a la zona de La Nècora, on hi ha una dutxa amb cadira i bancs així com una passera adaptada per travessar la platja, una zona d’ombra prop de l’aigua i, també, la línia de vida en finalitzar la passera. N’hi ha un altre al davant de la plaça de la Llibertat, que també permet arribar a la zona de La Nècora de manera més directa per accedir just a la zona de dutxes i d’inici de la passera. A l’últim tram del municipi hi ha el del carrer del Brasil, que permet arribar a la passera adaptada del servei de socorrisme, també amb línia de vida en finalitzar la passera. El mòdul de socorrisme es troba al costat.

Quant a les places d'aparcament reservades per a les persones amb mobilitat reduïda (PMR), n’hi ha una a la zona del Masnou, al costat del pas soterrani. A la zona de La Nècora, a la platja d’Ocata, també hi ha places d’aparcament destinades a PMR, així com també a l’aparcament del Mercat Vell.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es fa arribar un escrit a les persones amb targeta de PMR on s’indica el telèfon que es pot utilitzar durant l’estiu per sol·licitar el servei de cadira amfíbia ofert pel servei de socorrisme.

 

 

 

La platja d'Ocata el cap de setmana passat. Autora de la fotografia: Núria Vila.
La platja d'Ocata el cap de setmana passat. Autora de la fotografia: Núria Vila.