Comencen les obres per convertir en zona de vianants el carrer del Brasil i un tram del d'Uruguai

Última revisió 23-02-2022 10:00
03/02/2022

Es preveu que els treballs s’estenguin durant tres mesos

Avui s’han iniciat les obres per convertir en zona de vianants el carrer del Brasil i un tram del carrer de l’Uruguai, el comprès entre els del Brasil i el de Veneçuela. Com que el carrer de l’Uruguai limita amb els jardins dels Països Catalans, això farà que, a la pràctica, la plaça s’estengui fins a l’actual vorera d’aquest tram del carrer de l’Uruguai.

Es preveu que els treballs durin tres mesos, aproximadament. S’han licitat a l’empresa Obras y Servicios Egara SL, per un import de 260.150 euros (IVA inclòs). Donaran com a resultat una plataforma única per a vianants amb forma d’ela majúscula, que és la lletra que dibuixa l’àmbit d’actuació vist sobre plànol.  

S’ha de precisar que, malgrat la transformació en zona de vianants, podran accedir-hi de forma puntual els vehicles del veïnat i dels comerços, però només per carregar i descarregar. L’altra excepció que permetrà el pas de vehicles quedarà restringida a l’encreuament entre el carrer del Brasil i el de Puerto Rico. Els que circulin per aquest últim podran travessar el del Brasil, sempre respectant la prioritat absoluta dels vianants.

A més, la intervenció obligarà a fer un canvi de sentit de circulació, en un tram del carrer de l'Uruguai, per tal de desviar el trànsit provinent del carrer de Veneçuela cap al del Torrent de Can Gaio.