Comencen les visites a l'Ajuntament de l'alumnat que participa al Consell d'Infants

Última revisió 12-01-2023 09:32
11/01/2023

Aquest any, les propostes dels nens i nenes a l’ens local estaran relacionades amb l’esport i la vida saludable

El Consell Municipal d’Infants ha començat avui, 11 de gener, la ronda de visites per conèixer de primera mà l’Ajuntament del Masnou. Les ha encetat l’alumnat de sisè de les escoles Ocata i Lluís Millet amb una trobada amb l’alcalde, Jaume Oliveras, a la sala de plens municipal. El batlle els ha rebut per explicar-los aspectes com la història del municipi, les bases del sistema democràtic o el funcionament de l’Ajuntament. A les sessions d’avui ha estat acompanyat per altres membres de l’Equip de Govern: Maria Llarás, quarta tinenta d’Alcaldia i coordinadora de l’Àrea de Comunitat i Persones; Cristina Ramos, regidora d’Educació, i Sergio González, regidor de Cicles de Vida.

Un total de 226 alumnes de sisè de primària de totes les escoles del Masnou participen durant aquest curs en el Consell Municipal d’Infants. L’activitat forma part del projecte que es va presentar als centres educatius l'octubre passat. Llavors, l’alumnat va prioritzar cinc temes d’interès per treballar durant el Consell d’Infants del curs 2022-2023: el civisme, la lluita contra el canvi climàtic, la cultura popular i les festes, la igualtat entre homes i dones i la diversitat, i l’esport i la vida saludable. Finalment, aquest darrer, l’esport i la vida saludable, va sortir escollit per l’alumnat, amb un 45,3% dels vots, per ser el tema central del Consell d’Infants d’enguany.

Després de les visites de totes les escoles a l’Ajuntament, que s’estendran fins al febrer, es preveu començar a treballar propostes concretes sobre el tema escollit per, finalment, celebrar la tradicional sessió plenària en què s’escollirà una única proposta, que serà la que el Consell d'Infants encarregarà de manera prioritària a l’Ajuntament. Paral·lelament al treball de les propostes, els infants també hauran de triar les dues persones representants de cada classe que defensaran la tria de la seva aula al ple del Consell.

Com a novetat, per poder donar cabuda a tot l’alumnat, la sessió de cloenda, que serà el 3 de maig, se celebrarà a l’Espai Escènic. Així, els companys i companyes dels representants al ple podran presenciar la sessió en directe i donar suport als amics i amigues que els estaran representant.

Tota la informació d’altres edicions: https://elmasnou.cat/consell-municipal-infants/