El 23 de maig s'obren les inscripcions del campus esportiu Fakaló

Última revisió 12-05-2022 08:20
11/05/2022

És el que s’adreça als nascuts entre el 2006 i el 2012; a més a més, també s’atorgaran subvencions per apuntar-se a qualsevol casal infantil que es dugui a terme al Masnou

Els infants i joves empadronats al Masnou poden inscriure’s al campus esportiu Fakaló! d’enguany entre el 23 i el 31 de maig, o fins a l’exhauriment de les places disponibles. És imprescindible apuntar-s'hi dins d’aquest període per obtenir bonificacions sobre el preu. Si no s’esgoten les places, el 7 de juny s’iniciarà un segon torn d’inscripcions, però sense dret a bonificació i obert a infants i joves empadronats en altres municipis.

Es pot consultar tota la informació i fer la inscripció, a partir del 23 de maig, a la següent pàgina web:

Qui no pugui fer la inscripció per Internet, pot demanar cita prèvia trucant al número de telèfon 93 557 18 60. Es recomana concertar-la tan aviat com sigui possible, ja que el fet de sol·licitar una cita prèvia no implica la reserva de cap plaça.

Els infants i joves empadronats al Masnou que s’hi inscriguin entre el 23 i el 31 de maig tindran dret a una bonificació del 25 % sobre el preu del campus, tant si se sol·licita el servei de menjador com si no. A més a més, les famílies nombroses o monoparentals d’infants empadronats al Masnou podran restar-hi un descompte addicional del 10 % sobre el preu subvencionat.

Dos torns

Hi haurà dos torns de dues setmanes de durada. El primer s’estendrà del 4 al 15 de juliol. El segon, del 18 al 29 de juliol. Els infants i joves que s’apuntin al Campus Esportiu Fakaló! participaran en activitats lúdiques i esportives i faran una excursió d’un dia, inclosa en el preu total del campus. Practicaran esports com bàsquet, surf de vela, patí català, tennis, vòlei platja, futbol, waterpolo, caiac... Hi ha 170 places per a cadascun dels dos torns del campus. D’aquestes, n’hi haurà 40 amb servei de menjador.

Ajuts per a altres casals

El Campus Esportiu Fakaló l’organitza l’Ajuntament del Masnou, es farà en part als equipaments esportius municipals i s’adreça únicament a infants i joves nascuts entre els anys 2006 i 2012. Els nens i nenes més petits i els adolescents que optin per altres activitats d’estiu també podran sol·licitar ajuts municipals per participar en qualsevol casal que es faci al Masnou. En aquests casos, la inscripció l’ha de tramitar cada família amb el club esportiu, l’entitat o l’empresa que organitzi el casal escollit.

En definitiva, l’Ajuntament només organitza el Campus Esportiu Fakaló. S’ha deixat de fer el casal municipal que es coneixia fins ara com a Fakaló Infantil. Enguany s’ha substituït per un programa d’ajuts municipals adreçats a infants i adolescents d’entre 3 i 16 anys (o estudiants de P3 a 4t d’ESO) empadronats al Masnou. Es podrà subvencionar la participació en qualsevol activitat d’estiu (casal, esplai, campus esportiu...) que es dugui a terme al Masnou entre el 20 de juny i el 30 de setembre d’enguany, independentment de si l’organitza un club esportiu, una entitat o una empresa. Entre altres requisits, s’ha establert un topall econòmic: la renda mensual bruta de la unitat familiar no pot superar els 4.000 euros.

Aquestes subvencions es podran sol·licitar entre l’1 de juliol i el 7 d’octubre del 2022. En tot cas, s’hauran de demanar després d’haver fet l’activitat i haver-la pagat, ja que cal aportar la factura i el justificant de pagament, entre altres documents. Val la pena precisar que es pot fer un sol tràmit per sol·licitar ajuts de les tres línies establertes a les bases reguladores de les subvencions per a la igualtat d’oportunitats de la infància i l’adolescència. Cada línia atorga ajuts en un d’aquests tres conceptes: activitats d’estiu, activitats extraescolars i llibres de text. La convocatòria no està encara oberta, si bé es preveu que estigui enllestida al llarg de les properes setmanes.

Les famílies que no puguin avançar el pagament d’un casal d’estiu poden adreçar-se als Serveis Socials municipals. Hi ha ajuts i tràmits específics per garantir que els infants i joves de famílies vulnerables puguin fer activitats d’estiu. Es poden aclarir els dubtes relacionats amb el Fakaló i els ajuts a la infància enviant un correu electrònic a infancia@elmasnou.cat o trucant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, al número de telèfon 93 557 17 77.

 

Fakaló 2022. Imatge cartell.
Fakaló 2022. Imatge cartell.