El Bellresguard estrena un nou centre cívic: la Casa dels Masovers

Última revisió 13-09-2022 12:45
12/09/2022

El nou equipament es destina a les activitats del veïnat i per a usos municipals

El 10 de setembre es va inaugurar un nou equipament municipal, la Casa dels Masovers, després que aquest estiu hagin finalitzat les obres de rehabilitació de l’edifici. Es tracta d’un nou espai cívic que es destina a activitats del veïnat del barri i a usos municipals. A la inauguració van assistir-hi un bon nombre de veïns i veïnes del Bellresguard, el barri on s’ubica, a més a més de l’alcalde, Jaume Oliveras, i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament.

Set anys han passat des que el veí del Bellresguard Josep Ribó va promoure la recollida de signatures per tenir un equipament al barri. En el seu parlament durant la inauguració va tenir paraules d’agraïment cap als 300 veïns i veïnes que havien donat suport a la seva proposta així com a les autoritats municipals que havien fet realitat el projecte. L’alcalde, Jaume Oliveras, va celebrar la construcció d’aquest equipament, “que també és una manera que l’Ajuntament s’apropi més al barri”. El batlle va aprofitar per parlar de la transformació que està experimentant aquesta zona del Masnou, tant per les darreres actuacions realitzades (la rotonda i les obres de millora a la carretera d’Alella), com per les que encara han de venir (el projecte constructiu de pacificació de l’N-II), “que tindran un efecte molt important en aquest barri, perquè la creació d’espais molt més amables i pacificats facilita una major integració amb la resta del municipi”.

La Casa dels Masovers és un edifici històric que està situat al carrer de Rosa Sensat. Originàriament formava part de la finca del Bellresguard (Casa del Marquès). S’ha rehabilitat de manera integral, tant l’interior com l’exterior. A més, la culminació del projecte proporciona al barri un nou espai públic enjardinat, ja que la parcel·la on es troba la casa quedarà oberta. Així mateix, una part del pati l’ocupa una passarel·la que dona accés al Camp Municipal de Futbol i que es va crear fa, aproximadament, un parell d'anys. El regidor d’Urbanisme i Obres, Ricard Plana, va reconèixer durant la inauguració que la construcció de l’equipament “ha estat un camí una mica més llarg del que hauríem volgut”. També va explicar que, tot i que “aparentment no ho sembli, era un encàrrec molt complicat perquè conjugava un conjunt de diverses casuístiques, com la inclusió d’un ascensor, el pas cap al camp de futbol o la conservació de la façana original de l’edifici”.

La rehabilitació de l’edifici l’ha dut a terme Inhadoc Habitat SL, amb un import de licitació de 182.130,57 euros (IVA inclòs). El projecte arquitectònic és obra de David Closes. El nou espai cívic consta de tres plantes, incloent-hi el soterrani. Cadascuna està configurada per una sala àmplia i diàfana. A la planta baixa també s’hi troba un lavabo. L’equipament és totalment accessible, perquè s’hi ha instal·lat un ascensor que comunica totes tres plantes. A més, se n’han renovat la coberta, les façanes i els tancaments (finestres i portes), i s’hi han instal·lat sistemes de climatització. Les obres de rehabilitació s’han endarrerit força temps per diversos problemes sorgits amb les anteriors empreses adjudicatàries i per la necessitat de desviar uns cables elèctrics de mitja tensió que impedien executar el projecte.

El regidor de Cicles de Vida, Sergio González, durant la inauguració, encoratjava els masnovins i masnovins a gaudir d’aquest nou espai: “Els barris sempre tenen cor i ànima, el cor és a l’equipament i l’ànima, en els veïns i les veïnes”.