El bon temps acompanya la nodrida programació del darrer cap de setmana

Última revisió 16-04-2024 09:22
15/04/2024

L’arribada del bon temps del darrer cap de setmana va venir acompanyada d’una agenda plena de propostes.  Es van encetar divendres, 12 d’abril, amb la inauguració de la mostra “El Masnou, un oasi en temps de guerra per als refugiats”, amb la presència de la investigadora Glòria Campoy. El municipi va ser un poble d’arribada de molts refugiats durant la Guerra Civil, especialment de colònies d’infants. El Masnou recupera la memòria històrica d’aquells anys amb aquesta exposició, que forma part del projecte “Memòria en Xarxa”, de la Xarxa de Museus Locals de Barcelona de la Diputació de Barcelona, i que es podrà veure fins al 12 de maig a la Casa de Cultura. A més, es completarà amb una itinerari guiat pels escenaris principals el dissabte 4 de maig, a les 11 h. Cal fer inscripció prèvia (Oficina de Turisme del Masnou: 93 557 18 34 / turisme@elmasnou.cat).

Dissabte, 13 d’abril, el matí va començar amb una classe oberta de fitnes a la platja, una activitat gratuïta amb motiu de la Setmana de la Salut que va aplegar prop d’una quarantena de persones. A la tarda, el Ple de Rauxa va tornar a omplir el Masnou de cultura popular. Es va iniciar a la plaça d'Ocata, on diverses entitats van fer una petita mostra dels seus balls abans d’encetar la cercavila, que va finalitzar a la plaça dels Països Catalans, on el públic va poder gaudir de nou dels balls i demostracions de les entitats. Com sempre, va comptar amb la participació de diverses entitats i AFA’s del Masnou, així com de colles i formacions convidades.

Ja al vespre, la rumba catalana es va apoderar del parc de Vallmora amb la sessió de la formació Sabor de Gràcia. El concert va ser un híbrid entre un repàs dels grans clàssics de la rumba catalana i de cançons i versions pròpies. El grup liderat per Sicus Carbonell va fer gaudir de valent el públic assistent, que va poder conèixer de primera mà els ingredients imprescindibles de la rumba catalana: la tècnica del ventilador a la guitarra i els diferents ritmes d’acompanyament fent palmes. La propera cita serà el dia 28 amb Kimchi (Dani Comas) i la seva proposta per de jazz fusió a l’hora del vermut (12.30 h). Ja arribats al maig, la nit del 4 (a les 22 h), Meritxell Nedderman presentarà el seu nou disc en aquest escenari masnoví.

Diumenge, 14 d’abril, un sol radiant va acompanyar els més de mil participants en la dissetena edició de la Caminada dels Tres Pobles. La jornada va aplegar els veïns i veïnes de totes tres poblacions (el Masnou, Alella i Teià), que, a més de practicar esport, van gaudir de la natura i van compartir una bona estona d'esbarjo a l'aire lliure amb altres caminants de totes les edats. El recorregut va ser circular i d’uns 9 quilòmetres des dels punts de sortida de cada municipi, i després de caminar per les vinyes i boscos, l’activitat va finalitzar al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora amb un esmorzar popular.

Aquest cap de setmana, l’Escola Municipal de Música (EMUMM) també va oferir el seu tradicional Concert de Primavera a l’Espai Escènic, que va comptar amb la participació dels conjunts instrumentals i vocals de l’escola. A més, diumenge, dues entitats del Masnou van organitzar la Festa de Tribut a la Ruta 66 i la Fira Na Mercadera de dones artesanes.