El Consell d'Infants comença la ronda de visites a l'Ajuntament

Última revisió 20-01-2022 08:10
19/01/2022

Aquest òrgan de participació, format per l’alumnat masnoví de 6è de primària, farà enguany propostes per potenciar la diversitat i combatre la discriminació

Una quarantena d’alumnes de les escoles Ocata i Lluís Millet han començat aquest matí la ronda de visites a l’Ajuntament com a membres del Consell d’Infants 2021-2022. Ho han fet en dues sessions diferents, respectant els grups bombolla. Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, s’ha encarregat de rebre’ls i explicar-los les bases del sistema democràtic per després detallar el funcionament de l’Ajuntament del Masnou i fer un repàs a la història del municipi. Aquesta visita la faran, des d’avui i fins al 2 de febrer, tots els grups de 6è de primària de les escoles del Masnou, formats per 231 alumnes. Diversos membres de l’Equip de Govern acompanyen l’alcalde en aquestes trobades. En les d’avui ho han fet Maria Llaràs, quarta tinenta d’Alcaldia i coordinadora de l’Àrea de Comunitat i Persones; Cristina Ramos, cinquena tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, i Sergio González, regidor de Cicles de Vida.

Les visites també serveixen per abordar les fases de l’edició 2021-2022 del Consell d’Infants. Culminarà amb una sessió plenària que s’ha de celebrar al maig. Allà, els representants designats per cadascun dels grups decidiran les accions concretes que proposaran a l’Ajuntament per potenciar la diversitat i combatre la discriminació. És el tema de treball que els nens i nenes han decidit en la primera fase, implantada per primer cop en aquesta edició del Consell d’Infants. L’alumnat va escollir el tema entre sis opcions plantejades, totes relacionades amb els principis de la Carta de ciutats educadores, iniciativa a la qual s’ha associat el Masnou recentment.

La feina de la primera fase l’han duta a terme en petits grups, a cadascuna de les escoles, durant els mesos d’octubre i novembre i amb el suport d’una tècnica de l’Ajuntament, que, a més, es va encarregar d’explicar-los les propostes del Consell d’Infants del curs passat, orientades a la reducció de la generació de residus. Continuarà donant-los suport a partir d’ara. I és que, un cop feta la visita a l’Ajuntament, cada classe debatrà i decidirà accions concretes per proposar-les a la sessió plenària del maig. Les hauran de defensar els representants que designin. Per fer-ho amb èxit, rebran suport per preparar l’exposició que faran davant la resta de delegats de totes les escoles del Masnou.

La sessió plenària del maig també servirà perquè l’Ajuntament expliqui als representants del Consell d’Infants actual la feina feta per implementar les decisions preses pels seus predecessors. En concret, el Consell d’Infants del curs passat va formalitzar les següents propostes: utilitzar bosses de tela per eliminar les de plàstic, comprar a granel, organitzar un mercat d’intercanvi al Masnou i instal·lar màquines per bescanviar ampolles de plàstic per diners o bitllets de transport públic.

Una de les visites de l'alumnat de 6è de primària a l'Ajuntament.
Una de les visites de l'alumnat de 6è de primària a l'Ajuntament.
Autor: Xavi Barceló

Vídeos

Sessió plenària del Consell d'Infatns 2020-2021