El Consell Municipal dels Infants proposa millores per a la neteja i la conservació de l'espai públic

Última revisió 19-08-2021 10:13
08/06/2016

El Consell Municipal dels Infants, format per dos representants de cada classe de sisè de primària dels centres escolars del Masnou, reunit a la sessió plenària d'aquest dimecres 8 de juny, ha aprovat quatre propostes per millorar la conservació i la neteja de l'espai públic. Els nens i nenes esdevinguts regidors han demanat que augmenti la freqüència de recollida dels contenidors de brossa per evitar l'acumulació; que s'instal·lin dispensadors de bosses al carrer perquè els propietaris de gossos sempre en tinguin a prop i recullin els excrements dels seus animals; que s'aprofitin els espais de murs buit perquè el jovent que així ho desitgi faci els seus grafits, i que s'instal·lin lavabos públics al carrer per evitar que hi hagi miccions al carrer.

L'alcalde, Jaume Oliveras, ha presidit la sessió, acompanyat de la regidora d'Acció Cívica, Sílvia Folch. Tots dos han rebut els comentaris que cada regidor escolar ha defensat en representació de la seva classe, i han destacat que sobre alguns d'aquests aspectes ja s'està treballant. L'alcalde i la regidora s'han compromès a analitzar les propostes debatudes i han felicitat els escolars pel treball fet a cada aula, però també pel debat que s'ha establert a la sala de Plens de l'Ajuntament. També han estat presents durant la celebració del Consell la regidora d'Ensenyament, Meritxell Blanch, i la coordinadora de l'Àrea de Comunitat i Persones, Noemí Condeminas.

En el marc d'aquest Consell, alguns dels escolars que hi han participat van visitar, al mes de març, les instal·lacions de l'Ajuntament i van ser rebuts per l'alcalde i la regidora Sílvia Folch. Tot i que els alumnes han treballat també a l'escola els aspectes relacionats amb la democràcia i els sistemes representatius, l'alcalde els va explicar in situ el funcionament de la corporació. A partir d'aquí, cada classe va debatre els aspectes que més els interessen relacionats amb l'actualitat del municipi. En aquesta ocasió, l'Ajuntament va proposar que es reflexioni i es discuteixi sobre el civisme al voltant de la campanya "El Masnou és casa teva". Els escolars han fet sessions de treball a les escoles en aquest sentit i han triat els seus representants per configurar el Consell que ha aprovat avui les sol·licituds fetes.