El Consell Municipal dels Infants proposa millores sobre la mobilitat a la vila

Última revisió 19-08-2021 10:16
31/05/2017

 

El Consell Municipal dels Infants, format per dos representants de cada classe de sisè de primària dels centres escolars del Masnou, reunit a la sessió plenària d'aquest dimecres 31 de maig, ha aprovat 8 propostes per millorar la mobilitat a la vila. La sessió era oberta al públic i s’ha retransmès via streaming perquè la resta d’alumnes puguessin fer-ne el seguiment i veure el resultat final.

L'alcalde, Jaume Oliveras, ha presidit la sessió plenària d'avui, acompanyat de la primera tinenta d’alcalde, Noemí Condeminas, i la segona tinenta d’alcalde, Sílvia Folch. A l’acte també han assistit la regidora d'Ensenyament, Meritxell Blanch, i el regidor Joaquim Fàbregas, qui ha donat comptes de la feina feta, en funció del què es va decidir al consell dels Infants de l’any anterior. L’alcalde i els regidors han rebut els comentaris que cada regidor escolar ha defensat en representació de la seva classe, i han destacat que sobre alguns d'aquests aspectes ja s'està treballant. L'alcalde s'han compromès a analitzar les propostes debatudes i han felicitat els escolars per la feina feta.

En el marc d'aquest Consell, alguns dels escolars que hi han participat van visitar, al mes de març, les instal·lacions de l'Ajuntament i van ser rebuts per l'alcalde i la regidora Sílvia Folch. Tot i que els alumnes han treballat també a l'escola els aspectes relacionats amb la democràcia i els sistemes representatius, l'alcalde els va explicar in situ el funcionament de la corporació. A partir d'aquí, cada classe va debatre els aspectes que més els interessen relacionats amb l'actualitat del municipi. En aquesta ocasió, l'Ajuntament va proposar que es reflexionés i es discutís sobre el civisme al voltant del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible del Masnou que s’està desenvolupant. Així doncs, s’han tractat els temes per blocs: vianants (i camins escolars), bicicleta, transport (públic i privat), i aparcament.

Després de la fase de coneixement de l'edifici consistorial, als centres educatius continuava l'aprenentatge sobre els sistemes representatius i els principals mecanismes que permet la democràcia per fer arribar l'opinió i la voluntat de la ciutadania a la gestió política i administrativa. A partir d'aquestes nocions, cada classe escollia els seus representants i les propostes que volien fer arribar al consistori, els quals avui han participat al debat final, on han debatut entre les diverses propostes per consensuar-ne 8 al voltant del tema proposat enguany per l'Ajuntament: la mobilitat a la vila. Finalment, avui els regidors escolars han triat mitjançant votació les propostes definitives que volen que l'Equip de Govern desenvolupi. En contret han escollit 2 propostes per a cada dels 4 blocs establerts, és a dir, 8 en total.

Les propostes guanyadores són:

  1. Bloc –vianants: Arreglar i adequar voreres del municipi. Instal·lar semàfors amb senyals acústiques per a invidents.
  2. Bloc- bicicletes: Creació de més places d’aparcament de bicicletes. Creació de nous carrils bici, així com de millores generals i de senyalització del carril bici existent al passeig de la platja.
  3. Bloc- transport públic: Millora de la freqüència horària dels autobusos. Disposar d’abonaments amb descomptes per als joves.
  4. Bloc- aparcaments: Creació de noves zones taronja i millora de diferents zones/asfalt per crear zones d’aparcaments.

Tan els regidors escolars com l’alcalde han valorat molt positivament l’ experiència, i per això ha animat als protagonistes a treballar pel municipi en un futur. L’alcalde s’ha compromès a treballar per tirar endavant les propostes, i alhora ha mostrar interès en d’altres, que tot i no resultar guanyadores li han semblat interessants com, per exemple, la creació d’una rambla des del parc Vallmora fins a la platja.