El Consell Municipal d'Infants del 2020 posa el focus en el medi ambient

Última revisió 19-08-2021 10:24
05/02/2020

L’alumnat de 6è de les escoles Bergantí i Ocata inicien les visites a l’Ajuntament d’aquest curs.

Els i les alumnes de 6è de primària de les escoles Bergantí i Ocata han visitat aquest matí l’Ajuntament, en dos torns. Els ha fet d’amfitrió l’alcalde, Jaume Oliveras, que els ha explicat el funcionament de la institució i del projecte de participació infantil del qual són protagonistes: el Consell Municipal d’Infants.

Així, aquestes visites han servit per inaugurar el Consell d’Infants 2020, que enguany centrarà els debats en la protecció i millora del medi ambient. Des d’avui i fins al 13 de març, les faran la resta d’alumnes de 6è de primària de les altres escoles del Masnou: Marinada, Sagrada Família, Rosa Sensat, Lluís Millet, Escolàpies i Ferrer i Guàrdia.

Aquestes xerrades a l’Ajuntament són la primera etapa de cada edició del Consell d’Infants. Durant els mesos d’abril i maig, cada aula debat i vota les propostes que duran a la sessió plenària del Consell d’Infants. Tindrà lloc a finals de curs, també a l’Ajuntament. Hi assistiran, amb veu i vot, dos representants de cada classe, escollits prèviament pels seus companys i companyes. Allà posaran en comú les propostes guanyadores de cadascuna de les aules de 6è de primària del Masnou, les debatran i les votaran. L’Ajuntament estudiarà la viabilitat de les guanyadores i el seu possible desenvolupament.

Visita a l'Ajuntament de l'alumnat de 6è de primària de l'Escola Bergantí.
Visita a l'Ajuntament de l'alumnat de 6è de primària de l'Escola Bergantí.
Autor: Domènec Cano Senties.