El Consell Municipal d'Infants reprèn el tema de l'anterior edició

Última revisió 19-08-2021 10:25
08/02/2021

Durant la primera setmana de febrer es va donar el tret de sortida a les sessions del Consell Municipal d'Infants del 2021 amb les visites a l’Ajuntament per part de l'alumnat de 6è dels centres educatius del Masnou. Fins al març, al voltant d’uns tres-cents alumnes visitaran el consistori en grups bombolla reduïts per conèixer, de primera mà, en aquesta primera fase, el funcionament d’aquest organisme públic. El següent pas serà treballar el projecte d’enguany, que, com en l’anterior edició, troncada per la COVID-19, posarà el focus en el medi ambient, en concret sobre la prevenció de residus.

La voluntat, si l’evolució de la pandèmia ho permet, és mantenir-ne el format habitual, és a dir, continuar el format presencial, amb les mesures corresponents, en totes les fases. En aquest sentit, el Consell Municipal d’Infants està format per un total de setze grups bombolla corresponents a la totalitat d’alumnes de 6è de totes les escoles de Masnou, més els alumnes de 5è de dues escoles que han optat per fusionar 5è i 6è.

A les visites, els infants són rebuts per l’alcalde, Jaume Oliveras, que els explica la història del municipi, les bases de la democràcia, i el funcionament de la institució i del projecte de participació infantil del qual són protagonistes. També s’alternen les visites de la regidora d’Educació, Cristina Ramos; el regidor de Cicles de Vida, Sergio González; i la coordinadora de l’àrea, Maria Llarás, que acompanyen el batlle durant les sessions.

Un cop es duguin totes a terme totes les xerrades amb tots els grups bombolla de les escoles Ocata, Marinada, Ferrer i Guàrdia, Rosa Sensat, Lluís Millet, Bergantí, Escolàpies i Sagrada Família, el proper pas serà el debat i la votació a cada aula de les propostes que es presentaran a la sessió plenària del Consell d’Infants. La sessió de cloenda, que es preveu que tingui lloc a final de curs, segurament serà de forma telemàtica, per no barrejar bombolles. A la trobada es preveu l’assistència, amb veu i vot, de representants de cada classe, escollits prèviament pels seus companys i companyes. Després, el Ple dels nens i nenes del Masnou debatrà i votarà les propostes d’àmbit local presentades de cadascuna de les aules per, finalment, escollir-ne les guanyadores. Les escollides seran estudiades per l’Ajuntament per al seu possible desenvolupament.