El Masnou acull una jornada d'emprenedoria social i cooperativisme centrada en el sector de la construcció

Última revisió 09-09-2022 15:05
07/09/2022

La trobada s'adreça a persones i empreses ja vinculades a la construcció, i també a d’altres que el veuen com un sector atractiu on treballar o autoocupar-se.

Per segon any, l’Ajuntament del Masnou i Coop Maresme (ateneu cooperatiu del Maresme) organitzen una jornada dedicada a l’emprenedoria social i el cooperativisme. Enguany se centrarà en el sector de la construcció per donar més visibilitat a l’economia social i solidària existent al voltant d’aquest àmbit. S’hi tractaran els principals canvis i millores en les maneres de treballar, així com les oportunitats laborals dins del sector. La trobada tindrà lloc el 21 de setembre la Sala de les Lletres de l’Edifici Centre, en horari de 9.30 a 13.30 h.

La jornada s'adreça a persones i empreses ja vinculades a la construcció, i també a d’altres que el veuen com un sector atractiu on treballar o autoocupar-se. Té com a objectiu principal potenciar i impulsar el cooperativisme i altres formes d’emprenedoria social com a opcions reals d’autoocupació i emprenedoria, dins el sector de l’edificació sostenible i l’eficiència energètica.

El motiu que ha fet centrar aquesta jornada en el sector de la construcció és el projecte “Construcció Tecnosostenible al Maresme”, que actualment s’està desenvolupant conjuntament entre els ajuntaments de la part baixa de la comarca (Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius, el Masnou, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana i Vilassar de Mar). La iniciativa s’emmarca dins el programa "Treball, talent i tecnologia", inclòs dins del pla de reactivació econòmica i social de la Diputació de Barcelona.

Què s’hi pot trobar?

La jornada d’enguany proposa una taula rodona amb la participació de diverses cooperatives del sector de les energies renovables i la construcció sostenible, que serviran per posar al dia sobre les alternatives als models convencionals d’habitatge i construcció. També hi haurà una xerrada sobre nous models alternatius a la construcció tradicional i el consum energètic, així com una sessió informativa sobre les cooperatives com a solució alternativa i innovadora a la creació d’empresa en temps de post-pandèmia. Podeu veure’n el programa sencer clicant aquí.

Inscripcions

Es poden fer en línia a través del portal coopmaresme.cat/agenda

Programa de la jornada
Programa de la jornada

Documents adjunts