El Masnou compleix tots els indicadors d'Infoparticipa per tercer any consecutiu

Última revisió 11-05-2021 10:52
11/05/2021

Són 39 els ajuntaments catalans que han assolit el 100% dels requisits que valora la UAB sobre la qualitat i la transparència de la comunicació pública

L’Ajuntament del Masnou ha tornat a complir satisfactòriament el 100% d’indicadors que avalua el Grup de Recerca de Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquesta edició, la del 2020, són 39 els ajuntaments catalans que han obtingut un 100% d’indicadors positius, d’entre els 121 que reben el Segell Infoparticipa.

És el tercer any consecutiu que l’Ajuntament aconsegueix el Segell Inforparticipa complint tots els aspectes que s’examinen per valorar la qualitat i la transparència de la informació que es publica al web municipal. En edicions anteriors, el Masnou havia aconseguit el Segell quatre vegades més, amb diferents graus de compliment (entre el 96,15% i el 59,62%).

En aquesta edició s’ha augmentat el nombre total d’indicadors examinats en relació amb l’anterior, ja que s’ha passat de 48 a 52. Tal com ha assenyalat el mateix ComSET, enguany s’ha tornat a incidir en el nivell d’exigència pel que fa a la qualitat de la informació, en el sentit que no n’hi ha prou amb el fet de publicar-la, sinó que ha de ser comprensible, ha d’estar actualitzada i s’ha de poder trobar amb facilitat.

Els indicadors avaluats en aquesta edició s’agrupen en cinc categories:

- Qui són les i els representants polítics?

- Com es gestionen els recursos col·lectius?

- Com es gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...?

- Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió de recursos col·lectius?

- Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

L’acalde del Masnou, Jaume Oliveras, va recollir ahir el guardó que certifica que el Masnou compleix el 100% d’indicadors en l’acte d’entrega de segells que va tenir lloc ahir a la tarda a l’Auditori de la UAB. Van assistir-hi representants dels ajuntaments i de la resta d'administracions públiques que han aconseguit el Segell. Hi van participar Javier Lafuente, rector de la UAB; Armand Balsebre, catedràtic  i director del ComSET, i Bernat Solé, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya. Estrella Montolío, catedràtica de Llengua Espanyola a la Universitat de Barcelona va impartir una conferència sobre el dret a entendre, ja que, segons va explicar, "la qüestió no és només accedir a la informació, sinó que sigui comprensible". El periodista Carlos Mesa, conductor del programa de RNE No es un día cualquiera, es va encarregar de presentar l’acte.