El Masnou revalida el Segell Infoparticipa, que reconeix la transparència informativa del web municipal

Última revisió 23-03-2023 10:04
22/03/2023

L’Ajuntament del Masnou ha obtingut el Segell Infoparticipa 2022, un distintiu que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la qualitat i la transparència de la comunicació pública. La desena edició d’aquests guardons, corresponent a les avaluacions 2022, es va celebrar el 20 de març, a la universitat pública, on es van entregar el diplomes acreditatius als prop de 150 ens locals guardonats. Un total de 135 ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions han rebut enguany el Segell Infoparticipa, i 8 institucions han estat distingides amb un premi extraordinari.

En aquesta edició, l’Ajuntament del Masnou ha obtingut una valoració positiva en el 96,15 % dels 52 indicadors que s’avaluen. Tot i que aquest percentatge situa l’Ajuntament del Masnou en la màxima categoria de la certificació, també representa un lleuger descens en la valoració que havia obtingut el consistori en les quatre avaluacions anteriors (2018-2021), quan va assolir el 100 % dels indicadors.

Enguany, no s’han validat, per tant, 2 dels 52 indicadors examinats. Es tracta del número 35, relatiu a la publicació dels convenis, i del 46, sobre si s’ofereixen instruments de consulta i/o participació sobre temes actuals. En el primer cas, tot i oferir informació sobre convenis, des de la UAB han considerat que no estava actualitzada correctament. En el segon cas, s’ha produït un malentès entre ambdues parts, ja que el web municipal comptava i compta amb la informació relativa als processos participatius desenvolupats durant el 2022 (pressupostos participatius i Projecte educatiu del Masnou).