El primer Consell de la Vila del mandat aborda els comptes municipals i les inversions a l'espai públic

Última revisió 13-02-2024 11:13
09/02/2024

Entre altres temes, també es va anunciar una comissió de seguiment dels pressupostos participatius

Una trentena de persones van assistir ahir a la primera reunió del Consell de la Vila del mandat 2023-2027. Va servir per constituir el màxim òrgan de participació ciutadana del Masnou, un cop renovat amb la designació dels membres que l’integraran durant els propers quatre anys. La sessió, que es va fer a Can Malet, va comptar amb molta assistència, perquè van acudir-hi representants titulars i suplents dels diferents col·lectius que el formen.

Les persones que hi són a títol individual i com a portaveus de les entitats i de les associacions veïnals van ser escollides per sorteig el 4 de desembre. La resta de membres del Consell de la Vila són representants dels grups municipals i de la resta d’òrgans sectorials de participació ciutadana (Escolar, de Patrimoni, de Promoció Econòmica i de Benestar Social), així com persones expertes en diverses temàtiques que són designades pel Ple municipal. El presideix l’alcalde, Jaume Oliveras, mentre que Maria Llarás, primera tinenta d’alcaldia, n’és la vicepresidenta.

En la sessió d’ahir es va exposar el pressupost municipal del 2024 i es va aprofundir en les inversions que preveu, cosa que va donar peu a debatre més extensament sobre diferents obres i projectes que afecten l’espai públic i les infraestructures. Es va parlar, per exemple, de la remodelació de l’estació d’Ocata, que ja està pràcticament enllestida, si bé l’alcalde va concretar que l’Ajuntament havia sol·licitat a Renfe de manera reiterada que anunciés la data de represa del servei ferroviari. A banda, es va citar la reurbanització de l’N-II per fer-ne un passeig urbà i la creació de nous accessos a la C-32, com els projectes dels propers anys més transformadors per al Masnou i la seva mobilitat.

Un altre dels temes que van acaparar una part significativa de les dues hores que va durar la sessió van ser els pressupostos participatius 2024-2025, que precisament es troben ara en la primera fase del procés, la de la recollida d’idees per part de la ciutadania. Ahir es va anunciar que es crea una comissió de seguiment dels pressupostos participatius, de la qual formarà part el Consell de la Vila, ja que designarà tres dels seus membres. A més, es va exposar el Pla d’acció municipal 2023-2027. També es va proposar que la propera reunió, que es preveu celebrar al juny, es dediqui a temes com l’escassetat d’aigua i la remodelació de l’N-II, sobretot si la Generalitat de Catalunya fa avenços en el projecte de transformació de la via.

 

Sessió de constitució del Consell de la Vila del mandat 2023-2027
Sessió de constitució del Consell de la Vila del mandat 2023-2027