Els carrers del Masnou s'omplen d'activitats

Última revisió 19-10-2021 08:28
18/10/2021

Cap de setmana farcit d’actes per a totes les edats

Començava el cap de setmana dissabte a la tarda amb les actuacions dels Marxosos d’Ocata, que van omplir el casal de Cal Ros, i els Salerosos de Can Mandri van fer el mateix al seu casal d’avis, en uns espais plens d’assistents per veure les seves exhibicions.

També dissabte a la tarda, al Club de Tennis del Masnou, la família de Carles de la Torre va retre homenatge al seu familiar, difunt recentment. Entres les persones assistents hi havia l'alcalde i membres del consistori.

Diumenge al matí es va realitzar la primera de les sessions de “Juguem als carrers”, una activitat inclosa en el programa “Vila Jugable”, amb la qual es vol reivindicar que els carrers poden tenir més usos que la circulació de vehicles. Així, el carrer de Manila es va omplir de famílies que hi jugaven amb els seus infants i van poder gaudir de l’actuació Els cacholos voladors, de la companyia Todozancos.

En el mateix moment, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, s'oferia un taller d’autoconsum fotovoltaic. La quarantena de persones que van passar-hi al llarg del matí van poder veure el funcionament d’una placa fotovoltaica i la diferència de consum entre l’energia solar i l’energia elèctrica, així com conèixer els principals beneficis d’instal·lar energies renovables, tant per les bonificacions per part de l’Ajuntament del Masnou, com pels ajuts estatals.

D’altra banda, es va realitzar la segona edició d’enguany de l’Itinerari Bassegoda, una visita guiada d’una hora i mitja per les obres masnovines de l’arquitecte Bonaventura Bassegoda. Tot i que no es pot accedir als edificis a causa de les mesures de contenció de la COVID, l’activitat va esgotar l’aforament.

Finalment, l’entitat Esquima va organitzar la vint-i-cinquena edició de la Diada de la Salut Mental, al pati del Casino, diumenge al matí. La jornada, que va tenir una bona assistència, va servir per visualitzar la salut mental i apropar-la a la ciutadania a través d’activitats i espectacles per a totes les edats. L'acte va comptar amb la col·laboració de diverses entitats.